18 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 18 mai 2018

Nou punct de lucru al ISU la Padina

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1721 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Duminică, 20 mai 2018, de la ora 10:00, localitatea Padina va fi gazda unui ceremonial militar și religios prin care se va inaugura un nou punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău. 
La eveniment vor fi prezenți Secretarul de Stat în M.A.I. și Șeful D.S.U. – dr. Raed Arafat, Inspectorul General al I.G.S.U. – General de Brigadă Dan-Paul Iamandi, Prim adjunctul Inspectorului General al I.G.S.U. – Colonel Daniel Marian Dragne, Prefectul Județului Buzău – Carmen-Adriana Ichim, Președintele Consiliului Judeţean Buzău – Petre Emanoil Neagu, precum şi reprezentanți ai SC Hunt Oil Company of România SA, ai OMV Petrom, respectiv ai administraţiei publice locale din raionul de intervenţie arondat.
Structura de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău va deservi zona de sud-est a judeţului care circumscrie comunelor Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu cu cele 16 sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 22.852 kmp, cu o populaţie de 25.950 de locuitori.
24 de pompieri şi paramedici vor dispune de două autospeciale, dintre care una de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical, precum şi o ambulanţă S.M.U.R.D. care vor servi noul punct de lucru.
Potrivit parteneriatului public privat dintre SC Hunt Oil Company of România SA, OMV Petrom, Primăria Padina şi ISU Buzău, tehnica de intervenție a fost donată de către societățile comerciale, iar prin Hotărârea nr 25/17.04.2018 spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice sunt puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, de către Consiliul Local al comunei Padina.
Deschiderea acestui punct aduce beneficii locuitorilor comunei, astfel se va reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 45 de minute la 24 minute, distanţa medie de la 41 kilometri la 23 kilometri şi implicit consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor.Etichete: lucru |  Padina |  punct
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU