12 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 12 noiembrie 2019

Se schimbă vremea. VÂNT PUTERNIC

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3023 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Nordul județului Buzău intră de marți după amiază sub atenționare cod galben de vânt puterrnic, atenționare valabilă până joi dimineață.
Potrivit meteorologilor, de marţi, de la ora 16.00, până joi la ora 10.00, în zona montană vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze în general de 80...90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, temporar rafalele vor depăşi 100 km/h.
”În zonele mai joase de relief din judeţul Caraş-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60...65 km/h. Intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h”, a transmis ANM.
ANM a emis şi o informare meteorologică de ploi, valabilă de miercuri, de la ora 8.00 până joi la ora 18.00.
”Din dimineaţa zilei de miercuri, 13 noiembrie şi până în seara de joi, 14 noiembrie în Munţii Banatului, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasă a Olteniei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 25...30 l/mp şi izolat peste 40¬¬ l/mp”, a mai transmis ANM.
Pompierii reamintesc populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
Etichete: Buzăului |  GALBEN |  Nordul |  puternic
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU