14 [AUG 15] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 14 august 2015

Nivelul lacului de acumulare de la Siriu a scăzut la jumătate

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 1114 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

După o perioadă foarte lungă în care nu a plouat deloc, debitele râurilor din Buzău au scăzut considerabil. Râul Buzău şi afluenţii săi au înregistrat o scădere considerabilă a debitelor în urma perioadei de caniculă din ultima lună. Comparativ cu anul trecut, situaţia este mult mai gravă. Luna august a anului 2014 a fost una ploiasă cu foarte puţine zile de caniculă, astfel că debitele râurilor din judeţ nu au fost afectate. Chiar dacă anul asta este unul mai secetos, până acum debitele scăzute nu au afectat populaţia sau irigaţiile. George Sava, prefectul judeţului Buzău spune în legătură cu această situaţie: „După cum se poate vedea şi cu ochiul liber pentru cei care străbat judeţul, cotele apelor prezintă un nivel scăzut faţă de alte perioade anterioare. Atît rîul Buzău cît şi afluenţii Bîsca Mare, Bîsca mică, Chijdu unde toate înregistrează debite scăzute. Per total, aceste debite asigură, în continuare, necesarul de apă pentru populaţie şi pentru irigaţii în agricultură.”

Măcar vin veşti bune de la meteorologi

O situaţie deosebită este înregistrată în lacul de acumulare de la Siriu unde gradul de umplere este redus la aproape jumătate din cauza secetei. 
„La acest moment în lacul de acumulare de la Siriu exista o cantitate suficientă pentru uzinare şi popula ţie, gradul de umplere fiind de 58 %” mai declară prefectul judeţului Buzău. Din fericire meteorologii vin cu ve şti bune. Urmează o perioadă în care ploile îşi vor face apariţia în regiune, iar temperaturile vor scădea considerabil, ajungând la normalele acestei perioade. Etichete: debit |  scazut |  seceta |  Siriu |  lac
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU