14 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 14 octombrie 2014

Nimic neaşteptat! Ucigaşii din Ziduri au un trecut infracţional înfiorător

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1490 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
Nimic neaşteptat! Ucigaşii din Ziduri au un trecut infracţional înfiorătorIată ce conţine comunicatul emis de IGPR pe marginea cazului:

"În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, patru fraţi, doi bărbaţi şi două femei, au fost arestaţi preventiv, pentru un omor comis în anul 2008.
La  data de 8 august a.c., un bărbat s-a prezentat la sediul I.P.J. Buzău, unde a declarat poliţiştilor că, în cursul anului 2008, împreună cu fratele şi surorile sale, ar fi ucis un bărbat, iar apoi ar fi îngropat cadavrul acestuia pe un câmp din comuna Ziduri, judeţul Buzău.

Poliţiştii au efectuat cercetări în zona indicată şi au descoperit mai multe fragmente osoase şi obiecte de vestimentaţie, fiind dispusă o expertiză antropologică şi una genetică.
La  data de 26 august a.c., dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., fiind începută urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de omor.

În urma efectuării expertizei genetice, s-a stabilit că fragmentele osoase aparţin unui bărbat, de 38 de ani, din localitatea Petreşti, judeţul Alba, a cărui dispariţie a fost sesizată, la data de 7 martie 2013, de către membrii familiei sale. Aceştia au declarat poliţiştilor că, în cursul lunii ianuarie 2008, bărbatul ar fi părăsit locuinţa pentru rezolvarea unor probleme personale, iar ulterior nu i-ar mai fi contactat şi nu ar mai fi revenit la domiciliu.
În urma efectuării expertizelor de specialitate, s-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, fiind constatate mai multe leziuni traumatice osoase, produse prin loviri repetate cu un corp dur.

Din cercetările efectuate a reieşit că, în cursul anului 2007, bărbatul ar fi început o relaţie de concubinaj cu o femeie şi cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din judeţul Buzău.

În luna martie 2008, pe fondul unor neînţelegeri şi al consumului de alcool, cele două surori şi doi fraţi ai acestora ar fi aplicat lovituri succesive şi de o intensitate deosebită victimei, care, urmare a leziunilor traumatice grave provocate, ar fi decedat, fiind, ulterior, transportat şi îngropat pe un câmp din localitatea Ziduri.
Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. De asemenea, cei doi sunt cercetaţi şi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind bănuiţi că, în cursul anului 2007, ar fi lipsit de libertate şi agresat un alt bărbat, întrucât acesta ar fi avut un conflict cu una din surorile lor, cu care avea o relaţie de concubinaj. Totodată, cele două femei au fost arestate preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. 

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele."


Ucigaşii din Ziduri reţinuţi pentru uciderea unui cioban din judeţul Alba în 2008 şi care au fost arestaţi după ce unul dintre ei a denunţat crima, au un trecut infracţional înfiorător. 

Potrivit unui comunicat de presă emis aseară de Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române, fraţii Victor şi Marian Muti "sunt cercetaţi şi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind bănuiţi că, în cursul anului 2007, ar fi lipsit de libertate şi agresat un alt bărbat, întrucât acesta ar fi avut un conflict cu una dintre surorile lor cu care avea o relaţie de concubinaj".
Cu alte cuvinte, familia cu pricina era cunoscută în zonă de multă vreme ca având activităţi infracţionale foarte bogate, iar evenimentul din 2008 nu a mai mirat pe nimeni.

Totul a plecat de la alcool

Reamintim că sâmbăta trecută, procurori din Parchetul general au cerut arestarea a patru persoane suspectate că au omorât un cetăţean de 38 de ani în 2008, pe care l-au îngropat, după aceea, pe câmp. Unul dintre fraţi a denunţat însă totul acum un an, astfel încât azi cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.
La crimă ar fi participat patru persoane, fraţii Marian şi Victor Muti, precum şi Veta Muti respectiv Tudoriţa Ghenciu.

Totul a plecat de la consumul de alcool care a dus la conflict. Ciobanul omorât venise la Ziduri să muncească, a intrat în relaţie de concubinaj cu Veta Muti, dar totul a degenerat şi s-a transformat în crimă, produsă cu extrem de multă violenţă.Etichete: arestare |  conflict |  crima |  politie |  ziduri |  omor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU