11 [NOV 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 11 noiembrie 2014

Ne aliniem cerinţelor europene. Staţie de sortare a deşeurilor reciclabile inaugurată astăzi la Buzău

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
2 voturi 1651 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Ne aliniem cerinţelor europene. Staţie de sortare a deşeurilor reciclabile inaugurată astăzila Buzău

Municipiul Buzău se numără printre oraşe din ţară care deţine o infrastructură de colectare, sortare şi reciclare a deşeurilor. Astăzi va fi inaugurată la Stânceşti, cea mai modernă staţie de sortare a deşeurilor reciclabile din judeţul Buzău. Construcţia staţiei de sortare are la bază necesitatea implementării unui management integrat al deşeurilor în municipiul Buzău aşa cum cere legislaţia europeană. La deschiderea staţiei este aşteptată participarea primarului Constantin Boşcodeală,  viceprimarii Sebastian Radu şi Fănică Bîrlă, consilieri locali şi judeţeni, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Primăriei Vadu Paşii, APM, Garda de Mediu, DSP, DSV, ITM, ISU acţionarii RER Reecuperare Ecologică şi Reciclare, şi multe alte oficialităţi. 

Investiţie de aproape 2 milioane de euro

Costul investiţiei realizate de RER Ecologic Service se ridică la aproape 2 milioane de euro în cadrul staţiei de sortare realizându-se procesarea deşeurile presortate  de la cetățeni ori de la agenți economici sau instituții a materialelor care pot fi utilizate direct ca „materii prime secundare” (hârtie și cartoane, PET, materiale plastice, metale feroase și neferoase,sticlă), care vor fi livrate apoi direct la reciclatori sau beneficiari. Totodată, vor fi valorificate deșeurile nesortate de la cetățeni împreună cu resturile de la linia de extragere a materiilor prime secundare din instalație a materialelor calorice care pot fi folosite ca și „combustibil secundar” în centrale termo-electrice sau fabrici de ciment.

Tipuri de deşeuri reciclate

Staţie de sortare de deşeurilor aliniată cerinţelor europene inaugurată de RER Ecologic Service la Buzău. Astăzi, începând cu ora 11 în sat Stănceşti, comuna Vadu Paşii, în incinta Depozitului zonal de deşeuri nepericuloase va fi deschisă staţia în cadrul căreia vor fi reciclate deşeurile reciclabile colectate selectiv de la populaţie, agenţi economici, din recipienţii destinaţi colectării selective situaţi pe domeniul public precum şi din “Sacul galben”. Este vorba despre deşeuri din hârtie – carton, deşeuri materiale plastice,  deşeuri metalice feroase, deşeuri metalice neferoase, deşeuri ambalaje de materiale compozite, deşeuri sticlă, deşeuri ambalaje lemn, deşeuri textile şi deseuri municipale amestecate care vor putea fi refolosite. 

Se implementează conceptul “Zero deşeuri“

Prin intermediul acestei staţii în cadrul căreia deşeurile refolosibile sunt valorificate, municipiul Buzău se apropie de realizarea conceptului “Zero deşeuri“. Astfel, RER Ecologic Service va putea valorifica deşeurile sub formă de combustibil secundar pe fondul creşterii galopante a preţului combustibililor fosili cauzată de criza mondială şi globalizarea. Creşterea gradului de reutilizare a deşeurilor, transformarea lor în combustibili secundari şi scăderea cantităţii de deşeuri depuse pe deponii este şi una dintre directivele europene impuse României. 


Etichete: Deseuri |  Sortare |  Statie
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU