31 [MAI 13] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 31 mai 2013

Nazîru vinde 'Hotelul Partidului'

Adrian Constantin alte articole de Adrian Constantin
0 voturi 3159 vizualizari 0 comentarii adrianconstantin@sansanews.ro

Mîndria industriei hoteliere comuniste, fostul hotel al partidului, a fost scos la vînzare.

Unul dintre actualii proprietari ai fostului 'Hotel PCR', de pe strada 'Spiru Haret', a decis să scoată la vînzare partea sa de afacere. 

Ion Nazîru deţine 60% din acţiunile Hotel Crîng SA Buzău, societate care are în portofoliu mîndria industriei hoteliere buzoiene de pe vremea lui Ceauşescu. 

Cunoscut azi sub sigla de Hotel 'Crîng', ansamblul are 12 camere single, 28 de camere duble, 6 apartamente, trei săli de mese şi o parcare de 35 de locuri. 

Anunţul de vînzare se află de mai multă vreme pe site-urile de specialitate, iar iniţial preţul cerut era de 1,5 milioane de euro.

Hotelul 'Crîng' a fost construit la sfîrşitul anilor ‘70, atunci cînd secretar judeţean PCR era celebrul Tudor Postelnicu, cel care, se spune, s-a ocupat personal de crearea unui ansamblu cochet, acolo unde să fie cazaţi şi să se poată odihni potentaţii zilei. 

După schimbarea de regim din 1989, Hotelul 'Crîng' a intrat în noua eră sub cele mai bune auspicii economice în raport cu celelalte edificii de acest gen din judeţ, pentru că era cel mai nou şi cel mai bine utilat, avea un vad bun şi era într-o zonă mai liniştită. 

În plus, avea cîteva săli de mese unde se puteau organiza evenimente mai mici sau mai mari, iar separeurile erau destul de cochete.

Privatizat prin MEBO şi divizat

În 1994, Ion Nazîru, împreună cu actualul proprietar al Hotelului Pietroasa, Zaharia Antohe, şi Constantin Musceleanu, de la Gară, au devenit proprietari asupra societăţii care deţinea cele trei hoteluri OJT Buzău prin metoda de privatizare MEBO. 

Peste trei ani, cei trei au decis să se separe în afaceri, iar Ion Nazîru a rămas cu Hotelul Crîng, pe care-l deţine şi azi în proporţie de 80%, împreună cu omul de afaceri Florin Iorga. 

Acum, Nazîru a scos la vînzare partea sa de afacere, adică 80% dintre acţiuni. 

Hotel Crîng SA deţine următoarele proprietăţi, potrivit site-urilor de specialitate care au publicat anunţul de vînzare: 1 hotel funcţional cu suprafaţa construită de 3.500 de metri pătraţi, suprafaţă la sol 850 de m.p., o suprafaţă de teren de 2.815 m.p. 

Hotelul are 46 de camere, 12 single, 298 duble, 6 apartamente, un restaurant cu 3 săli şi o parcare de 35 de locuri. 

Preţul postat este de 1,5 milioane de euro. 

Întreg ansamblul a fost acum doi ani renovat şi redecorat. 


Etichete: Buzău |  Crâng |  vânzare |  hotel
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU