27 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 27 octombrie 2017

N-au voie pipi! Eroare strecurată în Regulamentul pentru cîini, votat în CLM

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
2 voturi 1765 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

“Regulamentul privind deţinerea, întreţinerea şi circulaţia cîinilor şi a celorlalte animale de companie şi a animalelor de fermă pe raza municipiului Buzău”  a Născut din nou pasiuni vii în Consiliul Local Municipal Buzău, cu ocazia şedinţei ordinare, pe a cărei ordine de zi a fost înaintat proiectul de hotărîre pentru aprobarea regulamentului. În sala de şedinţe au fost prezenţi şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale care au participat şi la dezbaterea publică de la începutul acestei luni şi au intervenit cu luări de poziţii care au punctat nemulţumiri diverse, ca de pildă că nu s-a prevăzut în conţinutul regulamentului participarea lor la acţiunile de sterilizare şi microcipare a cîinilor, dar şi legat de starea în care se află în continuare padocul municipal de pe strada Horticolei. De asemenea, consilierul municipal Constantin Ionescu şi-a exprimat părerea că nu că este interzisă aplicarea măsurilor prevăzute în conţinutul Regulamentului şi care presupun cheltuieli acoperite din bugetul local, pe domeniul privat. 
Reprezentanţii ONG-urilor au ameninţat că vor contesta Regulamentul în instanţă, determinînd o reacţie imediată a primarului Constantin Toma care le-a replicat că un asmenea demers nu va face altceva decît să pună capăt oricărei colaborări din Primărie şi organizaţiile neguvernamentale, cel puţin puţin pe problema animalelor de pe domeniul public. “Daţi-ne în judecată şi veţi vedea că nu veţi mai avea nicio colaborare cu Primăria!”, a spus primarul Constantin Toma. 
Una dintre prevederile noului Regulament a atras atenţia în mod deosebit participanţilor la şedinţă, stîrnind nedumerirea tuturor, pînă şi a edililor. La articolul 5, punctul 8, alineatul c scrie  că proprietarii au obligaţia să nu le permită animalelor să urineze pe domeniul public, iar aplicarea unei asemenea măsuri  ar pune în încurcătură orice proprietar de animal. 
La finalul şedinţei, Constantin Toma a recunoscut că apariţia prevederii cu pricina în Regulament l-a surprins şi pe el şi că a fost un exces de zel al funcţionarilor din palatul Comunal care au contribuit la întocmirea documentului şi a promis că va fi scos din  textul hotărîrii şi că sub nicio-o formă nu se va aplica. 
Numai că pentru a-şi ţine această promisiune, Executivul ar trebui să promoveze un nou proiect de hotărîre pentru modificarea conţinutului Regulamentului actual, altefle, unde-i lege nu-i tocmeală.
În ceea ce priveşte oportunitatea adoptării unui regulament de gestionare a cîinilor şi pisicilor la nivelul municipiului Buzău, Toma a precizat că are dovezi clare că la marginea oraşului se abandonează frecvent animale atît din gospodăriile cetăţenilor care locuiesc în Buzău, cît şi din localităţile învecinate. Etichete: cîini |  Eroare |  pentru |  Regulamentul |  strecurată |  votat
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU