07 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 07 mai 2018

Museum Fest sau cum să aduci publicul la muzeu

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 2113 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

În vremuri în care tehnologia face disponibile mult mai multe informații decît orice institutie de cultura, organizatorii de expoziții de artă, știință, istorie, etc, trebuie să inventeze și să reinventeze maniere captivante de a expune publicului. Foarte atenți la tendințele din spațiul cultural european, specialiștii din domeniul muzeal din România duc o permanentă bătălie de cucerire a publicului și de aducere a acestuia în sălile cu expoziții. 


Multitudinea de metode, moduri de organizare va fi prezentată, la Buzău, în cadrul unui eveniment organizat de Muzeul Județean Buzău. Museum Fest este un festival al muzeelor din România, iar prima ediție va avea loc în perioada 10-12 mai. Specialiști din 15 muzee naționale și județene din țară vor prezenta publicului buzoian concepte expoziționale noi, inovatoare. 


În vremuri în care a devenit tot mai greu să aduci public în sălile cu expoziții, se demonstrează că aproape că nu mai există granițe în modul în care organizatorii pot aborda potențialul vizitator. Dacă la Paris, acolo unde se dă ora exactă în materie de activități muzeale, există expoziții dintre cele mai neobișnuite, inclusiv unele organizate pentru nudiști, este clar că publicul din România, chiar dacă este mult mai tradiționalist, se va educa numai cu mesaje din ce în ce mai penentrante. 
La festivalul de la jumătatea acestei luni, mai multe instituții și muzee din țară vor prezenta rețetele lor de success cu care au reușit să capteze atenția vizitatorilor. 
Etichete: Buzau |  expozitii |  muzeu |  MuseumFest
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU