19 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 19 februarie 2018

„Muncă multă, bani puțini!” Cine se plînge că indemnizațiile sunt prea mici

Elena Petre alte articole de Elena Petre
2 voturi 2084 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

S-au plîns rînd pe rînd că au indemnizații prea mici. Problema a fost ridicată după ce au votat sumele pe care le primesc membrii consiliilor de administrație din societățile aflate în subordinea Primăriei, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal, în care s-a votat bugetul municipiului Buzău.

Potrivit legii, consilierii locali sunt remunerați pentru munca depusă cu zece la sută din salariul primarului, adică cu puțin peste 700 de lei, în timp ce salariul unui membru în consiliul de administrație poate chiar depăși 2000 de lei, așa cum este cazul celor de la „Urbis Serv”, ultima indemnizație aprobată chiar joi de aleșii locali.

Primarul orașului, Constantin Toma, a fost de acord cu solicitarea consilierilor și a cerut secretarului Primăriei să studieze dacă legal aceștia pot primi mai mulți bani.

 

Muncesc mult și primesc puțini bani

 

O spun aleșii locali din municipiul Buzău, care au sesizat conducerea Primăriei că indemnizațiile lor sunt mult mai mici în comparație cu cea a membrilor din consiliile de administrație ale societăților subordonate Primăriei. De altfel, la ședința de Consiliu Local de pe 15 februarie, cînd s-a votat indemnizația membrilor C. A. A societății „Urbis Serv”, unul dintre aleși locali ai Opoziției chiar a cerut reducerea acesteia de la 2300, cît era prevăzută în proiect, la valoarea celei pe care o primește un ales pentru munca depusă în Consiliu Local Municipal.

Acesta din urmă încasează lunar zece la sută din salariul primarului, adică aproape 700 de lei. Aleșii spun că, în ambele cazuri, este aceeași muncă, ba chiar responsabilitatea consilierilor locali ar fi mai mare decît cea a membrilor din consiliile de administrație.

 

Se caută soluții

 

Cerința lor a fost înregistrată de primarul Constantin Toma. Primarul orașului a fost de acord cu faptul că aceste sume sunt mici și a cerut secretarului Primăriei să analizeze dacă există o portiță legală prin care și aleșii municipali să primească mai mulți bani. Cel mai probabil, în cazul în care secretarul municipiului Buzău, Eduard Pistol, va găsi o soluție legală, pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare a CLM Buzău va fi avansat un proiect de hotărîre în acest sens.Etichete: indemnizațiile |  multă |  Muncă |  plînge |  puțini
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU