06 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 06 octombrie 2017

Modernizarea secţiilor Spitalului Judeţean a început mai devreme

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1406 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Secţia de Primire Urgenţe Pediatrice a Spitalului Judeţean Buzău va intra în reabilitare. Lucrările au început deja şi sînt acoperite din fondurile proprii ale Spitalului şi Consiliului Judeţean. Conduce­rea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău spune că modernizarea secţiei de primire urgenţe pediatrice trebuie să fie gata înainte ca gerul să se instaleze şi că anul  viitor va demara  proiectul de extindere şi modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe, pentru care s-au aprobat 1,5 milioane de euro din fonduri europene la care se va adăuga și o componentă financiară din partea Consiliul Judeţean Buzău.         
    Secția Urgențe Pediatrie, modernizată din fonduri proprii
Proiectul prin care se  modernizează Secția de Urgențe Pediatrie are o valoare de 80.000 de lei. Spațiile au fost redimensionate, se modernizează condițiile de așteptare, vor fi refăcute spațiile de triere și consultații. Directorul Spitalului Județean Buzău promite că în cîteva zile lucrările se vor finaliza.  
"Ne apropiem de perioada cînd numărul de prezentări la la Urgențe Pediatrie este foarte mare și vom fi gata cu condiții cu totul și cu totul civilizate. Am profitat spațiile ineficient folosite din vecinătatea Unității de Primire Urgențe, le-am desfiintat, am redimensionat totul, s-a recompartimentat și avem acum o locație nouă , mult mai încapatoare. Pot fi respectate acum normele privind circuitele pentru triaj și condițiile pentru consultații, tratamente și internare pot fi respectate.  Va exista mobilier și aparatură medicală noi, iar pacienții și însoțitorii lor, cît și personalul medical vor avea conditii propice pentru desfășurarea unui act medical de calitate", a spus Claudiu Damian.

Cele mai importante lucrări sînt programate pentru anul viitor

Anul viitor la Spitalul Judeţean Buzău vor demara lucările pentru concretizarea proiectului de extindere şi modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe, pentru care s-au aprobat 1,5 milioane de euro din fonduri europene. O parte din bani va veni de la Consiliul Judeţean Buzău. Pe lîngă aceste lucrări, conducerea Spitalului are în plan înlocuirea liftului de transport a personalului, care nu mai funcţionează din 2007 şi pentru care s-au alocat 70.000 de lei de la Consiliul Jude­ţean, refacerea curţii interioare, a aleilor şi a spaţiilor de parcare, înlocuirea platformei de acces la Morga Spitalului şi refacerea curţilor din jurul Serviciului de Medicină Legală şi a Unităţii de Primire Urgenţe. Pentru aceste lucrări, Consiliul Judeţean a alocat suma de 250.000 de lei.Etichete: început |  devreme |  Judeţean |  Modernizarea |  secţiilor |  Spitalului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU