23 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 23 martie 2018

Misiuni medicale îngreunate de viscol (Galerie FOTO)

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 2030 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Vremea rea îngreunează misiunile medicale desfășurate pe teritoriul județului Buzău. Deși nu au existat cazuri în care echipajele medicale să nu ajungă la pacienți, drumurile înzăpezite măresc timpii de intervenție.
Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Buzău a reușit să ajungă la spital, cu un pacient, după circa trei ore, timp în care a avut de parcurs drumul pînă în comuna de munte Chiliile și înapoi, pe unele porțiuni fiind însoțit de un utilaj de deszăpezire.


Salvarea a pornit către localitatea de munte în urma unui apel la 112, primit în jurul orei 9, 30. Pacientul care prezenta simptomele unei hernii inghinale, trebuia preluat din cătunul Crevelești. Pentru că la ora primirii apelului județul se afla sub cod portocaliu, iar viscolul era puternic, Serviciul Județean de Ambulanță a luat legătura cu autoritățile din comuna Chiliile. La inițiativa viceprimarului Ion Bocioc, drumul județean care asigură accesul în comună a fost curățat cu o freză a primăriei, iar pacientul a fost coborît cu o căruță, astfel încît la sosirea echipajului medical în localitate a putut fi preluat imediat. În urmă cu cîteva zeci de minute, bărbatul, în vîrstă de 60 de ani a fost preluat de personalul de la Secția UPU-SMURD a Spitalului Județean. 
Înainte de a porni în misiunile medicale, salvatorii verifică starea traseului pe care îl au de parecurs, iar, la nevoie, solicită antemergător din partea Secției Drumuri Națioanle sau a firmelro care s eocupă de deszăpezirea drumurilro județene. Acolo unde traseul impune parcurgerea unro drumuri comunale,e chipajele primesc sprijin din partea primăriilor. 


În cursul după-amiezii de ieri, ambulanțele au dus la spital 4 femei însărcinate care figurau în evidențe ca avînd sarcini cu risc, 2 pacienți dependențid e oxigen și alți 46 care au nevoie de dializă. Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU