31 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 31 martie 2020

Misiune aproape imposibilă. Primăria Buzău caută dozatoare pentru dezinfectanți, dar nu prea se găsesc

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2936 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Dotarea tuturor scărilor de bloc cu dozatoare cu dezinfectanți, sarcină pentru primării de la Guvern, impusă prin Ordonanța 4,  este o misiune aproape imposibilă. Primăria Buzău a început căutările, dar aparatele sunt extrem de greu de găsit, iar achiziția lor a devenit o luptă între primarii din toată țara care au obligația ca până marți să pună în aplicare ultimele măsurile stabilite la București. Și achiziția dezinfectanților este o problemă. Primăria Buzău anunță că are deocamdată dezinfectant, dar într-o cantitate prea mica în comparație cu necesitățile orașului.

 Primarii din toată țara au intrat într-o cursă contracronometru la finalul căreia edilii trebuie să achiziționeze dozatoare pentru toate scările de bloc. Misiunea este aproape imposibilă pentru că aparatele sunt greu de găsit. La Buzău de exemplu, căutările au început încă de luni, însă deocamdată există doar promisiuni.

 ”Am început alergătura, în sensul în care în toată România s-a creat aşa o cursă “Cine ajunge primul la un obiectiv” – acela de a avea pentru fiecare scară de bloc dezinfectant – mă refer la colegii primari din România – este o nebunie pur şi simplu, nu se găsesc, facem eforturi să găsim şi noi cât mai multe. Legat de dezinfectarea fiecărei scări de bloc, ne-am organizat astfel încât, începând de marți, împreună cu RER-ul, să facem acea dezinfectare cu substanţele corespunzătoare. În plus, s-a luat decizia – prin Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă – la fiecare scară de bloc să montăm câte un covoraş cu dezinfectant, şi, bineînţeles, obligăm toate instituţiile publice, agenţii economici, organizaţiile non-guvernamentale de a amplasa covoraşe impregnate cu dezinfectant la intrarea în spaţiile închise, bineînţeles,” a declarat primarul Constantin Toma. 


 Și achiziția dezinfectanților este o problemă.  Primarul Constantin Toma spune că deocamdată există substanțe, însă este nevoie de o cantitate mult mai mare pentru a acoperi necesitățile, mai ales că și aceste dozatoare de la scările blocurilor trebuie umplute tot cu dezinfectanți de la Primărie. 


1610 numai la scări de bloc – atâtea scări de bloc avem în municipiul Buzău. Am început această competiţie, problema este când vom termina să montăm peste tot. Tot prin Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă stabilim ca mentenanţa să fie asigurată la blocuri de către asociaţiile de proprietari. Noi le vom da consumabilele, adică şi dezinfectantul pentru covoraşul de la intrare, şi pentru dozator, dar ei trebuie să facă acest lucru, în sensul să completeze din când în când, pe măsură ce se consumă, cu acest dezinfectant, pe care sper să îl găsim, avem mai multe piste, vedem! Pe măsură ce facem rost de aceste materiale, o să le montăm. Sunt cantităţi mici, biocizi, pe bază de alcool sau clor. Nu putem merge decât pe substanţe aprobate de către Ministerul Sănătăţii.” , a mai spus Toma. 

 

Pe de altă parte, astăzi, autoritățile locale au decis ca în tot orașul să fie montate lavoare mobile în care trecătorii să se poată spăla pe mâini cu apă și săpun. În plus, de mîine se va începe dezinfecția fiecărei scări de bloc și a lifturilor.  

 

          Etichete: aproape |  Buzău |  caută |  dezinfectanți |  dozatoare |  găsesc |  imposibilă |  Misiune |  pentru |  Primăria
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU