11 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 septembrie 2019

Ministrul Sănătăţii, la Medika TV: “80% dintre manageri nu au ce căuta în sistem”

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 2896 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Ministrul Sănătăţii, la Medika TV: “80% dintre manageri nu au ce căuta în sistem.”


“80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta în sistem” spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea care adaugă că nici membrii consiliilor de administrație din spitale nu fac evaluările directorilor, în mod corespunzător.
Declarațiile au fost făcute, marți seară,  la emisiunea Medika Special de la Medika TV, moderată de jurnalista Ioana Răduca.
Ministrul Sănătății a mai explicat și că la ultima rectificare bugetară nu s-au putut cere sume suplimentare pentru că execuția bugetară, pe fondurile prevăzute initial, este de numai 6 %.
“80% dintre manageri nu au ce căuta în sistem. Un manager bun nu este cel care zugrăveşte un perete sau cumpără un aparat. Un manager competent se interesează de situaţia laboratoarelor şi de creşterea calităţii personalului. Este adevărat că sănătate fară bani  nu poţi să faci. Avem alocat pentru sănătate 5% din PIB-ul României şi să nu uităm că spitalele funcţionează în subordinea autorităţilor locale. Sănătatea a rămas pe bugetul pe care l-a avut, dar din păcate nu am putut cere în plus. Execuţia bugetară procentual este de 6% până la data de 30.06 anul acesta. “, a declarat ministrul Sorina Pintea în platoul emisiunii Medika Special realizată de Ioana Răduca.

Mai multe despre declarațiile ministrului Sănătății, pe teme curente din domeniu, urmăriți AICI  


Etichete: căuta |  dintre |  manageri |  Medika |  Ministrul |  sistem |  Sănătăţii
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU