15 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 15 iunie 2014

Ministrul Remus Pricopie: “Cheta, interzisă!”

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1091 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Strângerea banilor este o practică extrem de veche în învăţământ. Nu a existat licean aflat în faţa maturităţii care să nu aducă bani la sfârşitul anului şcolar pentru protocol. Cafeaua, fursecurile şi apa pe care le consumă dascălii angrenaţi în examenele naţionale sunt suportate, de regulă, de candidaţi, care pun mână de la mână.
Indulgenţa profesorilor nu poate fi însă cumpărată, transmite ministrul Educaţiei, care s-a aflat joi la Buzău, într-o vizită de lucru. Remus Pricopie le-a reamintit profesorilor, dar şi părinţilor că strângerea de bani pentru apă, suc sau gustările profesorilor nu este legală. 

“Un singur cuvânt: interzisă! Din păcate, oamenii nu pricep că există reguli, există legi şi trebuie să le respectăm, iar apelul meu nu este numai către profesori, apelul meu este şi către părinţi. Mie, dacă am doi copii, dacă îmi cere unul dintre copii bani eu trebuie să ştiu de ce îi dau acei bani. I-aş ruga pe părinţi să fie atenţi, să nu permită astfel de lucruri şi, evident, nici elevii să nu fie implicaţi în astfel de activităţi sub nicio formă pentru că ajungem într-o situaţie absolut inacceptabilă în care trebuie să dăm declaraţii pe la Poliţie, să spunem de ce s-au strâns 50 de lei sau 100 de lei şi nu cred că este bine pentru nimeni.“

Ministrul Educaţiei este ferm şi spune că toţi profesorii care vor accepta bani de la elevi sau părinţi pentru protocol vor fi excluşi din comisiile de examen pentru o perioadă de la 1 la 5 ani.


Etichete: Cheta |  interzisă |  Ministrul |  Pricopie |  Remus
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU