14h 08' ACTUALITATE Buzau
Joi, 31 august 2017

La Unguriu va fi construit cel mai mare penitenciar din regiune

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 2522 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [14:08] 31 AUG 2017 ›

Este certitudine! La Buzău, va fi construit cel mai mare penitenciar din Regiune și unul dintre cele mai moderne din țară. Acordul de principiu a fost dat, joi, de ministrul Justiției Tudorel Toader, aflat într-o vizită neoficială în comuna Unguriu. Acolo, pe structura a două unități militare ale căror clădiri sînt încă într-o stare foarte bună, ar urma să fie construit noul penitenciar. 
Ministrul Justiției și-a dat acordul pentru această investiție care este posibil să se realizeze din fonduri europene. Oficialul guvernamental a fost însoțit în vizita de la Buzău de vicepremierul Marcel Ciolacu. Acesta a și oferit detalii despre proiectul construirii unui penitenciar în localitatea buzoiană Unguriu. “Astăzi, împreună cu domnul ministru al Justiţiei, preşedintele Consiliului Judeţean şi domnul primar Tirizică de la Unguriu, am avut o vizită la fosta unitate militară din comuna Unguriu. Au fost şi reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, şi domnul ministru a fost de acord cu locaţia, în vederea unui viitor penitanciar pe raza judeţului Buzău. Începutul este prin transferul terenului de la MapN, la Ministerul Justiţiei. Apoi o să vedem sursele de finanţare: fonduri europene ori din Planul Junker (Fondul European pentru Investitii Strategice), ori investiţie prin Banca Mondială”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu. 
Viitorul penitenciar ar urma să fie unul de tip tampon care ar asigura, practic, transferul deținuților care urmează să fie puși în libertate sau va găzdui deținuți cît timp alte penitenciare se vor afla în reabilitare. Structura va produce locuri de muncă, dar și o creștere a confortului locuitorilor, în condițiile în care infrastructura de acces va fi reabilitată. Impactul va fi unul important asupra economiei județene, nu numai locale.  “Judeţul Buzău, normal, va avea numai de cîştigat. Se estimează, în jur de 1 500 de locuri de muncă, în sistemul public. Sistemul privat, normal că pe orizontală se vor dezvolta şi societăţi private care vor deservi viitorul penitenciar”, a mai spus viceprim-ministrul Marcel Ciolacu. Noul penitenciar va fi construit pe structura cazărmilor din incinta a două unități militare aflate pe un teren de 15 hectare, în interiorul localității. Spațiile sunt racordate la utilități și au o structură solidă care corespunde normelor în acest domeniu. Autoritățile locale spun că populația comunei nu trebuie să își facă problem în privința siguranței, pentru că penitenciarul și împrejurimile acestuia vor fi foarte bine asigurate. Cu siguranță, impactul acestui proiect va genera o percepție favorabilă în rîndul locuitorilor, au mai declarat autoritățile din comuna Unguriu. La Unguriu, județul Buzău, s-ar putea construi cel mai mare penitenciar din Regiune. Acest lucru ar însemna nu numai investiția publică propriu-zisă pentru amenajarea penitenciarului, ci și o serie de multe alte efecte pe orizontală. Practic, localitatea buzoiană ar beneficia de investiții majore și în infrastructura de acces. Planul vizează amenajarea unuia dintre cele mai moderne penitenciare din țară, și cu siguranță cel mai modern din regiune, într-o cazarmă dezafectată. Cu acest proiect are legătură și o vizită neoficială pe care o întreprind astăzi vicepremierul Marcel Cioalcu și ministrul Justiției, Tudorel Toader. Vizita va fi una fără jurnaliști. De altfel, nici programul și nici alte repere ale vizitei nu au fost date publicității. Vom reveni cu alte informații pe acest subiect, pe măsură ce ele vor apărea. 

Etichete: Buzău |  Justiţiei |  Ministrul |  vizită
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU