09h 26' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 05 ianuarie 2016

Ministrul Apărării, impresionat de unităţile speciale ale Buzăului

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1391 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [09:26] 06 IAN 2016 ›
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc şi-a început programul oficial pe acest an cu o vizită la Buzău. Însoţit de generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, ministrul a participat ieri, la o întîlnire cu militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Înainte de acestă întrevedere, Mihnea Motoc a vizitat două dintre unităţile speciale ale Buzăului, anume Brigada de Informaţii Militare şi Batalionul de Operaţii Speciale, unde, potrivit declaraţiilor de la final a fost impresionat de prezentările făcute. 

„Program remarcabil”

Ministrul Mihnea Motoc a fost întîmpinat la Divizia 2 Infanterie „Getica” de comandantul unităţii, generalul Lucian Foca şi de militarii din subordinea acestuia. Demnitarul a explicat de ce a ales să vină la Buzău la începutul anului. „ Am venit la Buzău, la Divizia 2 Infanterie „Getica” în acest moment al anului cu un dublu gînd, dublu obiectiv. În primul rînd, este o vizită firească, de informare la o unitate care a avut un program absolut remarcabil, cu intense exerciţii militare , atît în ţară cît şi în afara teritoriului naţional, un program care va continua la un nivel şi intensitate superioară în 2016. Este o unitate care a avut un aport absolut special la posibilitatea înfiinţărăă pe teritoriul României a Comandamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est. În al doilea rînd am vrut să fac urările de început de an(...)”, a declarat Mihnea Motoc. 

Precizări cu privire la buget

Ministrul Apărării care a ţinut să aprecieze activitatea deosebită a militarilor Diviziei 2 Infanterie „Getica”, în anul care a trecut a spus că şi-a început vizita de la Buzău la unităţi care au ca specific informaţiile militare şi acţiunile speciale, ai căror militari au participat la numeroase misiuni în zonele de conflict din afara graniţelor ţării. „Am fost la Brigada de Informaţii Militare şi la Batalionul de Operaţii Speciale. Am fost foarte impresionat de prezentările făcute”, a declarat ministrul Mihnea Motoc. El a mai făcut referiri la programele majore ale ministerului pe care îl conduce, printre care şi cele cu privire la cheltuieli de personal, salariile şi pensiile militarilor.Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, vor vizita astăzi, 5 ianuarie, unităţi militare din garnizoana Buzău.
La sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, ministrul apărării naţionale şi şeful SMG vor avea întrevederi cu militari din garnizoană pentru a se interesa de nivelul şi condiţiile de pregătire.Etichete: Apărării |  astăzi |  Buzău |  Ministrul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU