12 [FEB 15] ACTUALITATE Buzau
Joi, 12 februarie 2015

Ministrul Apărării prezent la autoevaluarea Diviziei 2 Infanterie “Getica”

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1587 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Conducerea Armatei în frunte cu ministrul Apărării Mircea Duşa şi şeful Statului Major General, generalul locotenent Nicolae Ciucă s-a aflat astăzi la Buzău, la prezentarea autoevaluării Diviziei 2 Infanterie “Getica”. Bilanţul a fost prezentat de generalul maior Lucian Foca, comandantul Diviziei, care a precizat că anul trecut subordonaţii săi au participat cu succes la misiuni şi exerciţii în ţară şi în teatrele de operaţii.

Militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” au participat în cursul anului trecut la 26 de exerciţii şi aplicaţii multinaţionale, 83 de tabere de instrucţie şi 2 676 exerciţii şi aplicaţii tactice naţionale, multe dintre ele cu participarea partenerilor din NATO. Potrivit bilanţului, în anul 2014 au avut loc 202 intervenţii pentru sprijin în situaţii de urgenţă, un numă dublu faţă de anul anterior. Creşterea intervenţiilor în sprijinul populaţiei a fost determinată de condiţiile meteo deosebite.
La fianl ministrul Apărării, Mircea Duşa a declarat că obiectivele pentru anul 2015 sunt în principal operaţionalizarea structurilor armatei şi creşterea numărului de exerciţii cu muniţie reală.

Divizia 2 Infanterie „Getica”, cu sediul la Buzău este cea mai mare unitate din partea de est a ţării. Zona de responsabilitate cuprinde 11 judeţe, reprezentând 26, 86 % din teritoriul ţării.  Etichete: Apărării |  autoevaluarea |  Diviziei |  Getica |  Infanterie |  Ministrul |  prezent
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU