25 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 25 iulie 2019

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vine să guste roșiile de la Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1840 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro


Cea de-a doua ediția a Festivalului Internațional al Tomatelor și Biodiversității va avea loc sâmbătă, în zona Vilei Albatros din parcul Marghiloman. La eveniment sunt așteptați producători locali dar și din străinătate precum și ministrul Agriculturii, Petre Daea.


Festivalul Internațional al Tomatelor și al Biodiversității, ajuns la cea de-a doua ediție, este organizat de Primăria Buzău în colaborare cu Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.
”Sâmbătă la ora 11 sub patronajul ministrului Agriculturii, Petre Daea, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al Tomatelor,. cu producători de semințe tradiționale. Vom avea de asemenea participare internațională. Se va putea cumpăra de aici dar vor putea fi degustate tomatele și alte produse românești”, a anunțat primarul Constantin Toma.  
La eveniment vor lua parte legumicultori  din Buzău, din Sibiu, Alba Iulia  dar și din Ungaria, Franţa şi Republica Moldova.
"În cultură sunt câteva mii de soiuri de tomate, dorim să se păstreze zestrea genetică şi soiurile autentice la această specie, dar şi a soiurilor noi aflate în cultură în ţară şi străinătate, precum şi un schimb de informaţii între cultivatorii amatori şi profesionişti", a declarat cercetătorul Cosmin Vânătoru.
Concursul va avea patru secţiuni: tomate tip cherry; consum în stare proaspătă; industrializare şi biodiversitate.
Prin festivalul-concurs creat la Buzău, organizatorii doresc păstrarea şi promovarea produselor tradiţionale româneşti ca zestre a românilor prin cultură. Tot în Buzău urmează să fie înfiinţată o bancă de gene pentru agricultură, unde vor fi păstrate în condiţii optime seminţe din toate soiurile tradiţionale de legume.
La evenimentul de sâmbătă care începe la ora 11.00 este așteptat și ministrul Agriculturii, Petre Daea.Etichete: festival |  Petre Daea |  tomate |  concurs
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU