17 [DEC 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 17 decembrie 2019

Ministerul Sănătăţii cere control la Spitalul Săpoca, după ce un pacient a evadat, fiind găsit spânzurat

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3134 vizualizari 0 comentarii

Ministerul Sănătăţii cere  un control la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, de unde un individ periculos, internat acolo după ce și-a înjunghiat părinții, a evadat luni,  fiind găsit spânzurat în pădure.                         Verificările vor trebui făcute de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, care trebuie să transmită apoi ministerului un raport complet. ”Ministerul Sănătăţii a fost informat de către conducerea Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca că, luni  dimineaţă, un pacient internat în secţia Ojasca a unităţii sanitare, a escaladat gardul care îngrădeşte curtea interioară a unui pavilion, părăsind spitalul. Pacientul a fost observat de personalul de supraveghere care a plecat în urmărirea acestuia şi care a alertat Poliţia şi Jandarmeria. Pacientul a fost găsit spânzurat de către un localnic”, a transmis Ministerul Sănătăţii.
”Este încă o dovadă că în acest spital trebuie luate măsuri rapide. Este nevoie de o evaluare a serviciilor de pază. Vom trimite o echipă care să realizeze o evaluare de risc la securitate fizică, iar în urma acestei evaluări să fie realizat un plan de pază complex care să garanteze prestarea serviciilor de pază umană în conformitate cu legislaţia în vigoare, precum şi a dispozitivelor tehnice pentru monitorizare şi alarmare. Mai mult, planul va trebui să stabilească şi numărul paznicilor necesari pentru asigurarea condiţiilor de securitate”, a declarat la rându-I conferențiar doctor Horaţiu Moldovan, secretar de stat.                             
Între timp, polițiștii din Buzău au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpa după ce individul care a evadat a fost găsit spânzurat.             

Reamintim, un tânăr de 23 de ani, cu afecţiuni psihice, a plecat, luni, de la Secţia Ojasca a Spitalului de neuropsihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Sapoca. Tânărul era internat după ce şi-a înjunghiat părinţii. Câteva ore mai târziu, el a fost găsit spânzurat,  în pădurea din apropierea localităţii buzoiene Unguriu. Contactată luni de reporterii Focus Fm și șansanews.ro,  Viorica Mihalașcu, director al spitalului Săpoca a declarat scurt că este în concediu și nu poate oferi detalii despre cazul care a alarmat un județ întreg.

Cazul de la Ojasca și carnagiul din vară arată clar problemele dintr-o secție de psihiatrie a unui spital din România și readuc în prim-plan problema lipsei de personal din domeniu.  Tragediile poate ar fi putut fi evitate dacă în secție s-ar fi aflat suficienți oameni care să aibă grijă de pacienți, spun sindicaliștii din domeniu.

Citește și http://www.sansanews.ro/stiri/actualitate/buzau/lipsa-de-personal-calificat-transforma-spitalul-sapoca-in-pericol-de-moarte.html

http://www.sansanews.ro/stiri/actualitate/buzau/barbat-periculos-in-libertate-a-fugit-de-la-ojasca-daca-l-vedeti-nu-va-apropiati-de-el.htmlEtichete: control |  evadat |  fiind |  găsit |  Ministerul |  pacient |  spânzurat |  Spitalul |  Sănătăţii |  Săpoca
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU