09 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 09 septembrie 2019

Militarul ucis la Kabul, cetățean de onoare al Buzăului

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2810 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Militarul Ciprian Ștefan Polschi, căzut la datorie, săptămâna trecută,  în teatrul de operații din Afganistan a fost numit cetățean de onoare al municipiului Buzău, titlu acordat post-mortem.
Totodată, consilierii municipali au vott acordarea unui ajutor financiar familiei, în valoare de 10 mii de lei, prin Direcția de Asistență Socială a municipiului. Înainte de vot, aleșii locali au ținut un moment de reculegere în memoria militarului ucis la Kabul. 
Ciprian Ştefan Polschi a fost ucis, joi, într-un atac terorist la Kabul. El avea 38 de ani, era căsătorit şi avea 2 copii de 9 şi 11 ani. Militarul, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Trupul neînsuflețit al militarului nu a fost încă repatriat.
Ciprian Ștefan Polschi este al cincilea militar buzoian ucis în Afganistan, de când România trimite trupe în teatrul de operații din această țară. Pe lista eroilor buzoieni care au pierit în zone de conflict se mai află Dan Ciobotaru, ucis în 2010, Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu, decedați în 2016 și caporalul Mădălin Stoica ucis în 2017, de asemenea în Afganistan, intr un atac sinucigas. 

Etichete: Buzăului |  cetățean |  Kabul |  Militarul |  onoare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU