28 [MAR 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 martie 2014

Militarii salvează vieţi şi pe timp de pace

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1497 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Militarii salvează vieţi şi pe timp de pace

30 de militari din Garnizoana Buzău au ajuns astăzi mai târziu la serviciu şi totuşi nu au fost scoşi la raport. Întârzierea a avut un scop nobil pentru că slujitorii Armatei s-au încolonat disciplinat şi au mers la Centrul de transfuzii ca să doneze sânge şi, astfel, să salveze vieţile unor oameni aflaţi în pragul morţii.


“În sprijinul populației civile” este deviza care i-a ghidat pe militari în acţiunea de astăzi, o acţiune care  pentru unii dintre ei a fost o premieră.


“Este o campanie în sprijinul salvării vieţilor şi Armata participă în această campanie, ajutăm şi noi cum putem “, a declarat militarul Dumitru Zaharia

 

„Nu este prima dată când donez sânge pentru ajutorarea populaţiei. În fiecare an de Paşte, de Crăciun, răspundem autorităţilor care apelează la Armată pentru ajutorarea populaţiei, bătrânilor, caselor de copiii”, a precizat Daniel Gabriel Baicu, militar

 

Donatorii de sânge primesc, în schimbul sângelui donat, bonuri valorice. Și militarii au obținut tichetele, însă misiunea lor umanitară merge mai departe. Bonurile vor fi folosite la cumpărături, iar alimentele și bunurile achiziționate vor ajunge la oamenii sărmani.


 „Este o modalitate de a ajuta mai mulţi oameni prin faptul că reuşim astfel să aducem un ajutor celor care sunt bolnavi. Pe de altă parte, cu aceste bonuri pe care le primim, putem ajuta şi unii copii care sunt amărâţi şi care nu au ce le trebuie chiar în pragul Paştelui”, a declarat pentru sansanews.ro, maistrul militar Marian Negoiţă.

 

Misiunea militarilor de a dona viață nu se încheie. Soldații, ofițerii și subofițerii vor merge, pe rând, la Centrul de Transfuzii până pe 4 aprilie. Activitatea face parte din calendarul celor organizate cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, sărbătorită pe 23 aprilie. Soldații și ofițerii vor planta arbori, vor promova haina militară și cariera în domeniu în școlile din județ, dar vor organiza și expoziții. Totodată, ei vor dona alimente unor familii defavorizate. De Ziua Forțelor Terestre, va avea loc şi un simpozion la comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

 

 

 Etichete: armata |  donare |  sange |  militari
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU