06 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 06 septembrie 2019

Militarii buzoieni și-au salutat camaradul ucis la Kabul: ”Și-a îndeplinit cu onoare misiunea” VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2905 vizualizari 0 comentarii

Ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie, organizate în toate unitățile militare din țară și în teatrele de operații. Buzoianul Ciprian Ștefan Polschi a murit joi în atacul terorist de la Kabul.                         
La unitatea militară 01847 din Crâng, foștii camarazi ai militarului căzut la datorie au ținut vineri dimineață un moment de reculegere și și-au salutat colegul ucis departe de țară.  
De asemenea, militarii au vorbit despre cariera celui care a pierit în urma unui atac terorist cu o mașină capcană.  
”Şi-a îndeplinit cu demnitate şi onoare misiunea, fiind apreciat de colegi, şefi şi parteneri de coaliţe. Nu era la prima sa misiune, fiind, de asemenea, plecat în 2016 şi 2018. Pe timpul misiunilor,  a manifestat un deosebit interes pentru pregătirea profesională”, a declarat locotenent colonel Mihai Buzatu, locţiitor al comandantului UM 01847, Batalion 52 Operaţii Speciale.
Caporalul Ciprian Ștefan Polschi, ucis ieri în Afganistan, a fost avansat  sublocotenent post motem și decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de cavaler cu însemne pentru  război.   
”În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, făcându-şi datoria cu preţul vieţii, preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan”, a transmis, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Ciprian Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea 2 copii de 9 și respectiv 11 ani. Militarul care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. şi-a pierdut viaţa în urma unei explozii a unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan.
Fotografia sa a fost așezată începând de joi, de când s-a produs tragedia, pe un moment ridicat anul acesta la Buzău, în memoria militarilor buzoieni uciși la datorie. Vineri, urmează ca numele lui Ciprian Ștefan Polschi să completeze lista eroilor buzoieni, care au pierit sub steagul țării, făcându-și datoria.

Etichete: îndeploinit |  buzoieni |  camaradul |  Kabul |  Militarii |  misiunea |  onoare |  salutat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU