20 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 20 noiembrie 2019

MedikaTV: Furculițele de plastic, pericol de moarte

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 3172 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Furculițele de plastic, un pericol de moarte. Recent, unul dintre cei mai cunoscuţi cantautori români, Laurențiu Duță de la 3 Sud-Est, a suferit un accident teribil, în timp ce mânca. Artistul a fost operat de urgență după ce o parte din furculița de plastic pe care a înghițit-o i-a rămas blocată în esofag. Accidentul  a arătat proporţiile pericolului pe care-l reprezintă folosirea unor tacâmuri din plastic.

Concret este vorba despre situaţia, devenită de notorietate naţională a lui Laurenţiu Duţă, fondator al grupului 3 Sud-Est, care a înghiţit o bucată dintr-o furculiţă din plastic livrată odată cu hrana de o firmă de catering. Duţă a fost operat în cîteva ore de la accident printr-o manevră endoscopică, procedură prin care bucata din plastic i-a fost extrasă din esofag, acolo unde s-a oprit. Subiectul a fost intens dezbătut la emisiunea Medika Special de luni seară, prezent în platou fiind psihologul Ovidiu Telegescu şi avocatul Leonard Şerban. În timpul dezbaterilor a ieşit la iveală faptul că, mai ales unele furculiţe din plastic, cele de culoare albă, sunt atât de casante încât se rup în primele secunde de utilizare, iar segmente din acestea pot fi înghiţite de oricine aşa cum a păţit şi cântăreţul Laurenţiu Duţă.

Într-o intervenţie telefonică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Horia Constantinescu, a explicat că piaţa acestor ustensile este complet nereglementată atât în România cât şi în întreaga Uniune Europeană.

Mai multe detalii despre acest subiect AICI


Etichete: Furculițele |  MedikaTV |  moarte |  pericol |  plastic
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU