01 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 01 noiembrie 2019

MedikaTV: Când ducem copilul la oftalmolog?

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
2 voturi 2945 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Există o vârstă ideală pentru primul control oftalmologic și aceasta este vârsta de patru ani când descoperirea unui viciu de refracție și măsurarea corectă a dioptriilor, urmată de purtarea ochelarilor, pot conduce la recuperarea totală a vederii.

De cele mai multe ori, însă, prezentarea la medic se face târziu după instalarea unui viciu de refracție, iar recuperarea totală nu mai este posibilă, avertizează specialiștii.

Într-un interviu pentru Medika Tv, conf. dr. Speranța Schmitzer a explicat ce se întâmplă atunci când dioptriile sunt stabilite târziu: ”Un ochi care nu este corectat până la vârsta de 7 ani, greu se recuperează, ochiul se lenevește. Dacă nu a fost descoperit viciul de refracție, nu i s-au dat copilului ochelarii pe care trebuie să-i poarte, va fi un ochi leneș. Creierul funcționează într-un mod foarte economic: compensează doar pentru un ochi, pe al doilea îl lasă ca pe o rezervă.”

Interviul oferit de conf. dr. Speranța Schmitzer la Medika Tv poate fi urmărit în ediția de săptămâna aceasta a Jurnalului de Viață, difuzată sâmbătă, de la orele 17,00 și 21,00 dar și duminică de la ora 17,00 .

Mai multe detalii puteți ciți și accesând site-ul www.medikatv.ro.Etichete: copilul |  ducem |  MedikaTV |  oftalmolog
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU