01 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 01 martie 2020

Medika TV: Gestul banal care poate duce la apariția otitei

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2874 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Otita este o afecțiune des întâlnită în sfera ORL, în principal în rândul copiilor, și reprezintă un proces inflamator la nivelul urechii, ca urmare a unei infecții cu microorganisme patogene. Poate fi localizată la nivelul urechii externe, medii sau interne, în cel din urmă caz fiind vorba și despre cele mai grave situații, când și riscurile sunt pe măsură. Potrivit specialiștilor, cinci din șase copii se confruntă cel puțin o dată cu această afecțiune în primii 3-4 ani de viață, dar otita nu îi ocolește nici pe adulți. Tocmai de aceea, la primul semn de durere, este nevoie de consultarea unui specialist, care poate pune diagnosticul corect și poate prescrie tratamentul individualizat.

Invitat la Medika TV, dr. Silviu Oprescu, medic specialist ORL a vorbit despre cauze, tratamente, complicații, dar și despre categoriile de persoane expuse să facă otită.

Pe lângă înot sau orice altă formă de expunere prelungită a urechii la apă, o altă cauză care poate determina apariția otitei externe este un gest banal, nerecomandat de medicii ORL: curățarea urechii cu ajutorul bețișoarelor. Această acțiune poate determina o zgâriere a canalului urechii, favorizând, astfel, dezvoltarea bacteriilor. Aceeași situație este și în cazul unor zgârieri accidentale cu unghiile.

Mai multe detalii puteți citi AICI Etichete: apariția |  banal |  Gestul |  Medika |  otitei |  poate
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU