23 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 23 aprilie 2018

Medicul Mircea Suteu, infarct in timpul gărzii

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 9108 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Medicul ginecolog Mircea Suteu, angajat în cadrul sectiei OG 1 din Maternitatea Buzau, a suferit un infarct, duminică seara, în timp ce se afla în sala de operație. Evenimentul a debutat în jurul orei 20,00 în timp ce cunoscutul ginecolog se afla în sala de operații, avînd-o alături pe colega sa Grațiela Stoica, cu care efectua serviciul de gardă. Membrii echipei medicale care îl asista au observat, la un moment dat, un comportament al medicului care trăda o problemă și au intervenit. 


Operația a fost continuată de medicul Grațiela Stoica, în timp ce medicul Mircea Suteu s-a retras intr-unul dintre cabinete. Succesiunea faptelor arată că, într-o primă fază, colegii nu și-au dat seama că medicul suferise un infract. Asta și pentru că unul dintre principalele simptome, durerea în capul pieptului, nu se manifesta. În schimb, potrivit unor surse medicale, doctorul Suteu avusese vertij și astenie, pe parcursul după-amiezii, perioadă în care s-a aflat în gardă. După episodul din sala de operații, doctorul Șuteu a fost supus unor investigații, efectuate în maternitate, inclusiv EKG, iar un medic cardiolog din afara unității a văzut rezultatele și a confirmat că poate fi vorba despre un infract. 


La circa două ore după momentul ieșirii din sala de operații, un echipaj UPU-SMURD s-a deplasat la Maternitatea Buzău. Tot acolo a mers și medicul șef al Secției UPU-SMURD, Adrian Zoican: ”În urma unui apel la 112, împreună cu un echipaj de Terapie Intensivă, m-am deplasat la Maternitatea Buzău unde medicul de gardă prezenta simptomatologie specifică patologiei coronariene. A fost adus la secția UPU-SMURD unde a fost evaluart și i s-a făcut consultul specific de cardiologie. După această evaluare, s-a pus diagnosticul de infarct miocardic și a fost transferat la Spitalul de Urgențe Floreasca.” 


Seara trecută, echipa medicală de la Spitalul Floreasca a dispus efectuarea unei coronarografii în funcție de ale cărei rezultate se va lua decizia următorului pas, respectiv montarea unui stent sau efectuarea unui by-pass.  ”În acest moment, medicul Mircea Șuteu se află la clinica de cardiologie a Spitalului Floreasca. Am luat legătura telefonic cu dînsul. Este bine, este încrezător că va fi bine. Etapa aceea acută a fost depășită cu bine.” ne-a mai declarat medicul Adrian Zoican.  


Surse din apropierea medicului buzoian spun că acesta a mai suferit o criză cardiacă în urmă cu 5 ani, dar nu figura în evidențele medicilor de specialitate cu o afecțiunede acest tip. În schimb, doctorul Șuteu este diagnosticat cu diabet, afecțiune care și-a pus amprenta asupra stării sale de sănătate, la fel ca și oboseala generată de exercitarea profesiei atît în maternitatea Buzău, cît și în cabinetul său privat. 



Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU