16 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 octombrie 2019

Medicina dentară de la sate s-a cariat. La Breaza, e cabinet stomatologic, dar nu vine nimeni

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 3072 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Primărie, caut medic stomatolog. Este apelul lansat de autoritățile din Breaza, județul Buzău, o comună aflată la circa 30 km de municipiul reședință de județ.
În urmă cu câțiva ani, autoritățile din comuna Breaza au alocat bani din bugetul local pentru a amenaja un cabinet stomatologic unde localnicii să se poată prezenta la medic, în caz de urgență sau pentru un control de rutină. Un cabinet care să fie mult mai aproape de casele lor iar oamenii să nu mai fie nevoiți să bată un drum lung de zeci de kilometri până în municipiul Buzău. Cabinetul modernizat și dotat cu aparatura necesară a fost gata în 2012. De atunci și până în urmă cu circa un an și jumătate, un medic stomatolog a făcut naveta de două ori pe săptămână la Breaza și a avut grijă de pacienții de aici. Numai că acesta a decis să se retragă iar de atunci cabinetul stă cu lacătul pe ușă. Acum, autoritățile locale fac demersuri pentru a aduce un alt specialist în comună care să I ajute pe copiii și adulții cu probleme dentare.
” Cabinetul stomatologic l-am reabilitat în 2012 și l-am dotat cu cele necesare la nivelul anului 2012. Am avut un medic stomatolog până acum un an și jumătate, venea la noi în comună de 2 ori pe săptămână și, din anumite motive, nu ne mai poate servi. Noi nu pretindem nicio taxă pentru acest cabinet, ci contract de comodat: să îl utilizeze pentru populație, plus copii - avem pe raza comunei aproximativ 200 de copii: elevi, plus copii de grădiniță.”, a declarat  primarul din Breaza, județul Buzău, Adrian Drugă.
Etichete: Breaza |  cabinet |  cariat |  Medicina |  nimeni |  stomatologic
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU