BREAKING NEWS Buzau
15h 29' ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 11 aprilie 2020

Medic de la Spitalul Militar Central, confirmat COVID-19, preluat de la Potoceni. Pe numele cadrului medical e acum dosar penal

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 3241 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [15:29] 13 APR 2020 › Luni după amiază, Spitalul Militar Central a trimis un punct de vedere cu privire la cazul medicului  pe numele căruia a fost întocmit dosar penal după ce, diagnosticat cu COVID -19 fiind, a refuzat în prima fază să meargă la spital. 
” Urmare a informațiilor publicate în mass media având ca subiect relatarea unui incident în care a fost implicat “un medic de la Spitalul Militar din Bucureşti, infectat cu coronavirus, care s-a împotrivit iniţial internării iar ulterior, a fost preluat de la locuința socrilor săi, din localitatea buzoiană Potoceni, şi dus, sub escortă, la spitalul Victor Babeș din București”, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, face următoarele precizări, absolut necesare în contextul în care acest subiect aduce atingere imaginii instituției și, implicit a profilului angajaților unității noastre:
- medicul Aurelian Virgiliu Marius nu este angajatul unităţii noastre;
- Aurelian Virgiliu Marius este medic civil, angajat al Institutului  Clinic Fundeni Bucureşti;
- în data de 01.02.2020, medicul a fost repartizat în calitate de rezident în specialitatea Ortopedie şi Traumatologie, pentru îndrumare metodologică, sub coordonarea domnului Prof. Barbilian Adrian Gheorghe, privind pregătirea în specialitate prin efectuarea tuturor stagiilor prevăzute în programa analitică, conform Îndrumării Metodologice emisă de către Ministerul Sănătăţii nr. 6387/1/10.02.2020;
- Testarea la care acesta a fost supus face parte din protocolul intern privind prevenirea infectării personalului care îşi desfăşoară activitatea în SUUMC cu virusul SARS-CoV-2.”, a transmis 
Biroul Informare şi Relaţii Publice al Spitalului Militar Central. 
UPDATE [10:36] 12 APR 2020 › Pe numele medicului bucureștean, s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea bolilor. DSP Buzău a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu exactitate numărul persoanelor cu care el a intrat în contact. 

UPDATE [07:24] 12 APR 2020 › Duminică dimineață, Prefectura Buzău a venit cu precizări în cazul medicului preluat sâmbătă noapte de la Potoceni și dus la spital.
Astfel, potrivit autorităților, în seara zilei de 10 aprilie, Direcția de Sănătate Publică Buzău a fost înștiințată de către medicul infecționist al Spitalului Militar Central București despre existența unui medic, al unității sanitare menționate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieșit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă. Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă și a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din București sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecționist al Spitalului Județean de Urgență Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară. Cu sprijinul jandarmilor și al polițiștilor, pacientul a acceptat să fie transportat cu o ambulanță specială către Spitalul V. Babeș din Capitală. În acest caz, DSP Buzău a început ancheta epidemiologică.Alertă sâmbătă noapte în localitatea Potoceni. Un echipaj SMURD a ajuns în zonă pentru a prelua un bărbat confirmat cu coronavirus șj a-l duce la spital. Este vorba despre un medic din Capitală care se afla la socrii săi, în Potoceni. 
Autoritățile trebuie să stabilească acum conditiile în care a ajuns medicul bucureștean la Potoceni, dacă stia diagnosticul atunci când a sosit aici sau rezultatul testului a venit ulterior. De asemenea, epidemiologii trebuie să stabilească nr.exact al contacților bărbatului.
Informații de ultimă oră arată că medicul este transportat la un spital din București, transportul realizându-se sub supravegherea jandarmilor.


Etichete: coronavirus |  Medic |  Potoceni |  preluat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU