16 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 iulie 2014

Matematicienii profesorului Bogdan Enescu, cei mai buni din Uniunea Europeană

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2531 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Sub coordonarea profesorului Bogdan Enescu de la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu, elevii români au obţinut şase medalii - una de aur şi cinci de argint - la a 55-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 3-13 iulie, în Africa de Sud, la Cape Town. 

În urma rezultatelor, România s-a clasat pe locul 11 în lume şi pe primul loc între ţările Uniunii Europene. Toti cei şase elevi ai echipei României au obţinut medalii. La competiţie au participat 565 de elevi din 106 ţări.

Lotul olimpic al României este format din elevii Ştefan Spătaru, Teodor Andrei Andronache, Simona Diaconu, Andrei Viorel Bud, Paul Gabriel Muscă şi Ioan Laurenţiu Ploscaru. 

Echipa naţională este coordonată de către profesorii Radu Gologan (Leader) şi Bogdan Enescu (Deputy leader) şi îi are ca observatori pe profesorul Mihai Baluna şi pe "copilul minune al matematicii" Omer Cerrahoglu, care anul acesta nu a mai participat la olimpiada naţională de Matematică, ci la cea de Informatică.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU