BREAKING NEWS Buzau
19 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 19 februarie 2020

Măsuri fără precedent dispuse în 4 școli din Buzău. DSP a închis 4 clase, din cauza gripei VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3244 vizualizari 0 comentarii
Aceasta este clasa de la Șc.1 unde cursurile au fost suspendate, din cauza gripei

Măsuri fără precedent luate în școlile buzoiene de autoritățile de sănătate publică. Patru clase de la patru școli au fost închise din cauza cazurilor de gripă înregistrate în rândul copiilor. Până luni vor fi închise clasele respective, timp în care se va face o dezinfecție riguroasă astfel încât microbii să fie distruși până când elevii revin în bănci. 

Epidemiologii din Direcția de Sănătate Publică Buzău au descins ieri închiderea uneia dintre clasele de pregătitoare step by step de la Școala numărul 15 din oraș. Tot ieri, au fost trimiși acasă copiii unei clase de –a doua de la Școala numărul 1. Astăzi, măsuri similare au fost dispuse la Colegiul Eminescu, pentru o clasă de-a unsprezecea, și la Colegiul Hasdeu, unde elevii unei clase de-a douăsprezecea s-au îmbolnăvit pe capete. Este o măsură fără precedent, spun autoritățile de sănătate publică, determinată de numărul mare al cazurilor de gripă confirmate la testele rapide. 
”Am avut permanent o oglindă a situației critice din anumite zone, iar în ultimă instanță am decis chiar suspendarea cursurilor pe clasă la nivelul a patru școli din Buzău. Decizia  s-a luat pentru că într-o perioadă foarte scurtă, nu mai mult de 3 zile, am înregistrat mai mult de 3 cazuri de gripă la testul rapid și absenteism cu rată destul de înaltă. Am suspendat cursurile pentru o perioadă de 3 respectiv 2 zile la 4 clase din 4 școli. Ideea este ca acest sfârșit de săptămână să găsească elevii izolați pentru a ne putea convinge că diagnosticul avansat, de gripă, se suprapune întocmai definiției de gripă sau au fost simple viroze”, a declarat medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău. 
După ce marți,  elevii unei clase de-a doua unde învață 36 de copii au fost trimiși acasă pentru că mulți erau fuseseră diagnosticați cu gripă, miercuri, a fost mobilizare generală. Clasa a fost izolată și s-a trecut la dezinfecția mobilierului, a parchetului și a tuturor obiectelor din jur. În același mod s-a procedat și în celelalte clase unde copiii au fost trimiși acasă din cauza numărului mare de cazuri gripă, confirmate la testul rapid.

La nivelul județului Buzău, se înregistrează o explozie de viroze respiratorii.  Ultimele raportări realizate de Direcția Județeană de Sănătate Publică arată că săptămâna trecută peste 4500 de buzoieni au ajuns la medic și au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare.  Sunt mai multe cazuri ca oricând, de pildă anul trecut în aceeași perioadă erau 1900 de cazuri. Și pneumonii au fost multe săptămâna trecută. Vorbim despre 940 de buzoieni care au fost diagnosticați de medici cu această boală. Unii dintre ei au și ajuns la spital și au fost internați, având forme severe de boală. 
Și la capitolul gripă, se poate vorbi despre o explozie a cazurilor. Dacă anul trecut, la Buzău, în perioada similară erau diagnosticați cu gripă doar 4 pacienți, săptămâna trecută medicii au stabilit diagnosticul de gripă în cazul a 122 de buzoieni.


Etichete: închis |  Buzău |  cauza |  clase |  dispuse |  școli |  gripei |  Măsuri |  precedent
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU