01 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 01 octombrie 2014

Mascaţii au căutat două fantome la Brădeanu

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1017 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

O amplă acţiune iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov a vizat şi două obiective din judeţul Buzău. Polţiştii au făcut zeci de percheziţii la persoane şi firme suspectate de ilegalităţi în domeniul comercializării de legume şi fructe. 

Operaţiunea declanşată în această dimineaţă a inclus şi două adrese din comuna Brădeanu, unde anchetatorii aveau informaţii că există firme fantomă aflate în legătură cu o societate din judeţul Ilfov care ar fi creat prin evaziune un prejudiciu de 2 milioane de euro. Informaţia s-a dovedit a fi falsă pentru că poliţiştii au constatat că firmele respective nu există la Brădeanu.   

În legătură cu această acţiune, Inspectoratul General al Poliţiei Române a trsnsmis un comunicat de presă: 
„La data de 1 octombrie a.c., 174 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi specialişti criminalişti din cadrul I.P.J. Ilfov, sprijiniţi de luptători din cadrul S.I.A.S. – I.G.P.R. şi S.A.S. de la D.G.P.M.B. şi inspectoratele judeţene de poliţie Buzău, Giurgiu şi Teleorman efectuează 46 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Buzău, Giurgiu,Teleorman, precum şi a municipiului Bucureşti. Operaţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, cetăţeni români şi italieni, bănuite de comiterea de ilegalităţi în domeniul comercializării de legume şi fructe.

În fapt, în scopul deducerii taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, cei în cauză ar fi înregistrat fictiv în contabilitatea agentului economic achiziţii şi vânzări fictive derulate prin 15 societăţi fantomă, în perioada decembrie 2013 – august 2014. În acest fel, ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro.

27 de persoane vor fi conduse la audieri. 

Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov, în care poliţiştii efectuează cercetări, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9, alin.1, lit. c şi art. 9, alin. 3 din Legea nr. 241/2005. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al D.I.P.I. şi S.R.I.”Etichete: Bradeanu |  descindere |  mascati
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU