17 [FEB 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 februarie 2014

Mărturii în dosarul lui Marian Ghiveciu

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
2 voturi 1678 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

O nouă şedinţă de judecată prelungită, astăzi, în procesul deputatului social-democrat Marian Ghiveciu. La cel de-al optulea termen, consumat astăzi, au fost citate 48 de personae, în principal părţi vătămate.


Parlamentarul buzoian este acuzat de instigare la abuz în serviciu. Deputatul Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată în decembrie 2011 de către procurorii DNA pentru că ar fi intervenit, pe lîngă doi angajaţi ai Oficiului de Cadastru Buzău şi Compartimentului de Cadastru Merei, Nicolae Costache, respectiv Dumitru Borcan pentru eliberarea în mod nelegal a unor drepturi de proprietate, către persoane care nu aveau dreptul să le primească.


Ancheta procurorilor a scos la iveală faptul că deputatul buzoian ar fi cumpărat ulterior de la persoanele respective titlurile de proprietate. Persoanele care deţineau dreptul de proprietate asupra terenurilor, în mod legal, au fost prejudiciate, cu suma de 1.956.010 lei. În schimb avantajul patrimonial realizat se ridică la suma de 3.247.945 lei, reprezentînd valoarea reală a terenurilor obţinute în baza actelor de proprietate emise nelegal şi cumpărate de Marian Ghiveciu.Etichete: ghiveciu |  marian |  marturii |  proces
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU