09h 43' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 25 octombrie 2019

Atmosferă îngrozitoare la cel de-al doilea termen al procesului piromanului criminal de pe Bălcescu

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3613 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [09:43] 25 OCT 2019 ›
Audierile în procesul în care Cosmin Dan este judecat pentru uciderea Valentinei Nica, fosta sa iubită, au durat joi mai bine de 7 ore. Au fost ore grele pentru părinții tinerei ucise care au fost prezenți în sală pe toată durata desfășurării audierilor și au auzit cu urechile lor toate mărturiile martorilor, detalii despre ultimele momente din viața fiicei lor și despre cum a sfârșit aceasta la doar 21 de ani.
La termenul de joi al procesului care se află pe masa Tribunalului Buzău au fost audiați 4 martori ai tragediei din luna februarie. Mărturia lui Antonio Măcelaru, un martor minor al tragediei de iarna trecută, a fost una dintre cele mai explicite, mărturie care arată că o vină imensă în producerea nenorocirii aparține și celor doi prieteni ai lui Cosmin Dan, care i-au adus benzina turnată ulterior pe fată.
Antonio a relatat că piromanul Cosmin Dan ar fi venit de la București pornit să-i dea o lecție Valentinei, fosta sa iubită, care ar fi început să-i povestească Anisiei, prietena actuală a lui Cosmin, despre ce a fost între ei în trecut. Cosmin Dan ar fi venit drogat cu cocaină și băut după ce ar fi consumat whisky într-un club din Capitală, ar fi intrat în apartamentul Valentinei, unde se aflau și Anisia dar și alți tineri, și ar fi luat-o la bătaie pe fosta sa iubită. Ar fi îmbrâncit-o inițial, după care ar fi bătut-o și ar fi aruncat în ea cu pahare, cu o sticlă de băutură și chiar cu o masă  aflată în apartament.
Apoi, și-ar fi sunat doi prieteni care la scurt timp i-au adus benzină într-o sticlă de apă minerală, unul dintre ei încurajându-l chiar pe Cosmin Dan să-i dea foc Valentinei. 
Alți 3 martori au fost audiați ziua trecută în acest dosar.
Au fost ore apăsătoare în care părinții Valentinei, mama venită din Italia și tatăl tinerei, au rezistat cu greu declarațiilor care arătau ce a trăit fata lor în ultimele momente de viață. Uneori, cei doi au avut reacțiile firești ale unor părinți cărora le-a fost ucisă fata, strigând către Cosmin Dan ”criminalule”.
La rândul său, Cosmin Dan a izbucnit în plâns, însă el ar continua să spună că nu a vrut să o omoare pe Valentina, ci doar să-i dea o lecție, să o sperie. Tânărul spune că a aruncat bricheta aprinsă lângă Valentina în timp ce procurorii susțin că individul a stropit-o pe fată cu benzină după care a aruncat bricheta pe ea.
Următorul termen în procesul piromanului care și-a ucis fosta iubită va avea loc pe 28 noiembrie la Tribunalul Buzău. Atunci, vor fi audiați alți martori ai tragediei. De asemenea, vor fi puse în discuție unele schimbări de încadrări juridice a faptelor, solicitări ce vin din partea avocaților tânărului dar și a procurorilor.


 Mărturii cutremurătoare în procesul în care este judecat tânărul care în luna februarie și-a incendiat fosta iubită.  La termenul de joi, magistrații au audiat un martor al tragediei, un tânăr care s-a aflat în locuința transformată de Cosmin Dan într-o torță în mijlocul căreia a fost cuprinsă Valentina, o tânără de 21 de ani.                                             
 
Potrivit mărturiei minorului, Cosmin a venit de la Bucureşti cu intenţia clară de a o ucide pe fosta iubită pe care era nervos pentru că începuse să-i povestească actualei iubite ce a fost între ei, în trecut, actuala prietenă a lui Cosmin Dan fiind și ea în casă în noaptea fatidică. Tânărul audiat spune că imediat cum a intrat în apartamentul fetei. Cosmin Dan, ar fi amenințat-o cu moartea și ar fi bătut-o pe Valentina. Ar fi aruncat în ea cu sticle, cu pahare și chiar cu o masă. Apoi, și-ar fi sunat doi prieteni cărora le-ar fi cerut să I aducă benzină ca să-i dea foc Valentinei, prieteni care nu au ezitat nici un moment și i-au adus lui Cosmin Dan ce a cerut pentru a-și duce la capăt planul. Mai mult decât atât, cei care i-au adus benzina piromanului ar fi știut clar ce va urma și chiar, unul dintre ei,  l-ar fi încurajat pe Cosmin Dan să -și ducă planul la capăt.

Tragedia s-a produs în noaptea de 22 spre 23 februarie.  Valentina a murit  în urma intoxicării cu monoxid de carbon şi a arsurilor, după ce a fost incendiată de Cosmin Dan. 
În prezent, Cosmin Dan este cercetat pentru omor calificat. Intr un alt dosar  disjuns din acesta se fac cercetări fără a se fi început urmărirea penală împotriva celor doi prieteni care i-au adus lui Cosmin Dan  sticla cu benzină, faptele vizate fiind complicitate la omor deosebit de grav şi complicitate la distrugere.       
Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani. Următorul termen în procesul piromanului care și-a incendiat fosta iubită va avea loc pe 28 noiembrie la Tribunalul Buzău.Etichete: audiați |  Cosmin |  cutremurătoare |  martorilor |  Mărturii |  piromanului |  procesul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU