23 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 23 ianuarie 2018

Marcajele rutiere pe drumurile judeţene, făcute după ureche

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1762 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Infrastructura rutieră din judeţul Buzău e total depăşită de cotele de circulaţie din acest moment. La acest capitol problematica este extrem de complicată, mai ales că, ani în şir, cel puţin pe drumurile judeţene, s-a lucrat "după ureche" cum, de altfel, recunosc însuşi autorităţile judeţene. Recent, din Consiliul Judeţean a luat fiinţă o comisie specială care se ocupă cu gestionarea acestor chestiuni.

Primele constatări ale comisiei respective sînt de natură să producă mari temeri, deoarece, după o primă evaluare a situaţiei, s-a constatat că la capitolul indicatoare şi marcaje rutiere e un adevărat haos. Practic, nimeni nu a încercat să aducă o coerenţă în sistem, astfel că totul a rămas în sarcina edililor locali, care au făcut şi ei ce s-au priceput. Aşa, de pildă, avem staţii de autobuz amplasate foarte periculos, în curbe, fără treceri pentru pietoni în apropiere, iar marcajele stradale sînt, de-a dreptul o raritate. Altminteri au fost numeroase accidente grave cauzate tocmai de această lipsă de infrastructură care să facă faţă actualelor condiţii de trafic.
Judeţul, împărţit în 6 zone
Recent înfiinţata comisie, prezidată de vicele Consiliului Judeţean, Adrian Petre,  cuprinde în componenţa sa specialişti în domeniu de la Drumuri Judeţene, dar şi din C.J. Primul pas a fost împărţirea judeţului în 6 zone sau sectoare, după care, echipe mixte au trecut la evaluarea situaţiei. Sursele noastre susţin că după o evaluare parţială s-a constatat că drumurile judeţene au marcaje proaste, acolo unde ele există, sînt făcute fără noimă şi fără aplicarea legii, iar semnele de circulaţie sînt amplasate "ca să fie", mai mult încurcînd traficul decît fluidizîndu-l.
Or, din acest punct de vedere, aducerea situaţiei la o stare de normalitate incumbă eforturi umane şi financiare considerabile. Şi asta, pentru că aproape 30 de ani nimeni n-a coordonat un sistem care să impună coerenţă şi legalitate pe drumurile judeţului.

Staţii de autobuz fără autorizaţii de construire

Aceleaşi rezultate parţiale ale susnumitei comisii au scos la iveală că multe dintre staţiile de autobuz de pe drumurile judeţene nici măcar n-au autorizaţie de construire. În aceste condiţii, despre siguranţa cetăţenilor care le folosesc n-are nici un rost să mai facem vorbire. Pînă şi pancartele şi monumentele care anunţă intrarea în anumite locaţii sînt făcute, în marea lor majoritate, fără autorizaţii de construire pe principiul "aşa a ieşit din ce bani am avut". Toate acestea trebuie puse în legalitate, însă marcajele sînt în cea mai grea suferinţă, deşi au cea mai mare importanţă în trafic. Rămîne, aşadar, de văzut, în ce măsură lucrurile s-ar putea rezolva fie şi parţial într-o perioadă rezonabilă de timp.  Etichete: drumurile |  făcute |  judeţene |  Marcajele |  rutiere |  ureche
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU