20 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 20 februarie 2018

Mangă la volanul microbuzului care transporta elevi

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2247 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Mangă la volanulu microbuzului care transporta elevi

Inconştienţă fără margini! De asta a dat dovadă şoferul unui microbuz şcolar din judeţul Buzău, care, deşi trebuia să ducă elevii în siguranţă de la şcoală acasă, chiar el i-a pus în pericol major. Şoferul, care abia se mai putea ţine pe picioare din cauza alcoolului consumat, s-a urcat la volanul microbuzului în care se aflau aproape 20 de copii.

Totul s-a întâmplat aseară, în localitatea buzoiană Ghergheasa. Era la orele serii, când elevii de clasele 5-8 terminaseră cursurile şi trebuiau să se întoarcă acasă. Ca în orice altă zi, 16 copii care plecau de la şcoală cu microbuzul şcolar, s-au urcat în vehicul şi au aşteptat pe scaune să ajungă acasă. Drumul lor spre casă se putea opri brusc, în condiţiile în care şoferul, un bărbat de 40 de ani, băuse alcool fără măsură înainte de a se urca la volan. Noroc că un echipaj de poliţie care organiza o acţiune în zonă pentru reducerea riscului rutier, i-a făcut semn şoferului să tragă pe dreapta. Când i-au cerut documentele, oamenii legii s-au îngrozit. Bărbatul de la volan abia mai putea vorbi şi mirosea puternic a alcool. Poliţiştii l-au pus să sufle în fiolă iar rezultatul a arătat că buzoianul nu avea ce să caute la volan. Avea o concentraţie de 1.27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Imediat, bărbatul de 40 de ani a fost dus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul conducerii unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi continuă cercetările.

În acelaşi timp, şoferul microbuzului şcolar va rămâne fără serviciu. Primarul din Ghergheasa a declarat că bărbatul de 40 de ani, care pînă acum şi-a făcut treaba fără probleme, va fi concediat pentru inconştienţa de care a dat dovadă şi pentru riscul la care i-a expus pe elevi.

 Etichete: elevi |  Mangă |  microbuzului |  transporta |  volanul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU