08 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 aprilie 2020

Mai multe cabinete pentru urgențele stomatologice

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2981 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Cabinetul stomatologic pentru urgențe deschis week-end-ul trecut la Buzău a fost luat cu asalt de buzoienii cu probleme care trebuiau rezolvate urgent. Mulți pacienți au sunat dinainte și și-au făcut programare, alții însă s-au prezentat direct la ușa cabinetului. Cererea este foarte mare, iar programările se fac cu două sau chiar mai multe zile înainte.

 

La singurul cabinet stomatologic pentru urgențe care funcționează în prezent la Buzău intră doar un pacient pe oră. Medicii spun că acesta este protocolul și este necesar tocmai pentru siguranța lor și a pacienților.

”În prima zi am lucrat 5 pacienți, noi, pacienții îi chemăm la o oră pentru că se face nebulizarea cabinetului unde nu putem  apoi intra 30 de minute, 15 minute se face aerisirea  cabinetului, și abia după 45 de minute putem intra în cabinet și să vedem pacientul”, a declarat medicul stomatolog Mădălina Munteanu/

Medicii care în aceste zile vin la cabinet fac apel la bolnavi să înțeleagă necesitatea programării: ”Să înțeleagă pacienții cum stau lucrurile. Înțelegem că  pentru fiecare, urgența proprie e prioritară, dar trebuie să sune la telefon, pentru că acolo îi ascultăm și îi îndrumăm, nu toate manevrele sunt în grila actuală de urgență, a adăugat medicul Munteanu.

 

Pentru a face față solicitărilor, Colegiul Medicilor Stomatologi a avizat deschiderea a încă patru cabinete stomatologice în județul Buzău. Este vorba despre două cabinete care vor funcționa în mediul rural, respectiv în comunele Mărăcineni și Cozieni, și alte două în municipiul Buzău. Și aici vor fi tratate doar urgențele stomatologice. Totuși, tratamentele vor fi contra cost, în timp ce cele oferite la cabinetul deschis la Spitalul Județean sunt gratuite.

Pentru a beneficia de serviciile  cabinetului stomatologic, buzoienii trebuie să treacă printr-un proces de triere, ce se va realiza telefonic. Prin urmare, înainte de a se prezenta la cabinetul stomatologic, sunt rugați să apeleze numărul 0787.827.228. 

 

 Etichete: cabinete |  multe |  pentru |  stomatologice |  urgențele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU