05 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 05 iulie 2014

Magazinele de cartier se adaptează pieţei

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1395 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Magazinele de cartier se adaptează pieţei

Marii retaileri au acaparat în ultimii ani mare parte din piaţă în defavoarea comercianţilor cu afaceri mici sau medii. Extinderea pe piaţa buzoiană a lanţurilor de hipermarket-uri a lovit în micii comercianţi, în special în cei care activează în zona comerţului de proximitate. Unii dintre ei nu au reuşit să facă faţă concurenţei şi au pus lacătele pe uşi. Alţii mai ingenioşi au simţit ce vrea cu adevărat clientul şi s-au adaptat noilor condiţii.


Un lanţ de magazine de cartie şi-a gândit reţeta succesului pe fidelizarea clienţilor. Când ai o nevoie urgentă nu dai fuga la hipermarket, ci la cel mai apropiat magazin. Dar, mai sunt şi alte motive care te trimit la comerciantul de lângă casă.

 

Iată ce spun câţiva clienţi:

 

Dan Pătulea, client

„ Apar neprevăzute. Mă duc la hipermarket pentru două pungi de făină sau un kilogram de orez? Fac o dată pe lună cumpărături la hipermarket şi completez de la magazinul de cartier”

 

Manuela Gafu, client

„Or fi preţuri mai mici sau oferte, dar eu chiar nu am cum să mă plimb prin tot oraşul pe autobuze, maxi-taxi, cu copilul după mine. Imi este mai convenabil aici, şi acum pentru 20-30 de bani în , dau 3 lei pe maxi-taxi” 

 

Apoi, una este să te duci la hipermarket unde te pierzi printre rafturi, alta la magazinul din colţ unde vânzătoarele te cunsoc şi îţi dau ponturi bune.

 

Mariana Dinu, casieră

„ Clienţii revin în magazinul nostru pentru că suntem un personal amabil, sunt ajutaţi atunci cînd au nevoie.”

 

O altă idee cu care proprietarul acestor magazine vrea să dea lovitura este un fel de casă de comenzi. Coşul de cumpărături ajunge astfel la client cu un simplu apel, dar şi cu costuri care se înscriu în linia concurenţei.

 

 

 

 Etichete: cartier |  concurenta |  cumparator |  magazin |  piata |  comerciant
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU