09 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 09 august 2019

Lupta cu West Nile, la mâna primarilor. La Mihăilești, prima suspiciune de meningită

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2605 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

De ce ne era frică nu am scăpat. La Buzău a apărut prima suspiciune de meningită cu virus West Nile, transmis de țânțari. Este vorba despre o femeie de 64 de ani din comuna Mihăilești, care s-a prezentat joi la spital cu febră mare, motiv pentru care a fost internată la Terapie Intensivă. Simptomele apărute ulterior au ridicat suspiciunea de meningo encefalită produsă de virus West Nile astfel că medicii i-au prelevat probe care au fost trimise vineri la un laborator acreditat din București pentru un diagnostic exact. Tot la București a fost transferată și femeia.
Buzoianca locuiește într-o zonă cu ape stătătoare, un mediu propice înmulțirii țânțarilor. Se bănuiește că virusul i-a fost transmis, foarte ușor, printr-o înțepătură de țânțar.
”Pacienta s-a prezentat la spital pe 7 august, la ora 16.00, cu sindrom febril și stare confuză, a fost internată pe secția Medicală iar după consultări repetate medicii au decis că are meningită acută cu LCR clar. De aici, după consultul medicului infecționist s-a ridicat suspiciunea că ar putea fi această meningită cu West Nile.  Actualmente, femeia e internată la ATI, starea s-a îmbunătățit, e cooperantă și conștientă”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.  
În această vară, țânțarii au fost parcă în număr mai mare ca oricând. Din cauza ploilor care au întârziat acțiunile de dezinsecție, insectele periculoase s-au înmulțit alarmant, transformând plimbările buzoienilor în parcuri și în alte oaze de verdeață în adevărate aventuri.  
În ceea ce privește situația de la Mihăilești, după apariția primei suspiciuni de meningită cu West Nile, Direcția de Sănătate Publică a retrimis Primăriei înștiințările privind obligativitatea de a face dezinsecție. Și, mai departe, totul se pierde în neant. Întrebați dacă au dus la capăt operațiunile de dezinsecție, reprezentanții Primăriei Mihăilești, și-au închis telefoanele.Etichete: femeie |  meningita |  Mihailesti  |  west nile
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU