01 [FEB 16] ACTUALITATE Buzau
Luni, 01 februarie 2016

Lungu de la Nehoiu rămîne în arest la domiciliu

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1337 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Lungu de la Nehoiu rămîne în arest la domiciliu

Judecătoria Pătîrlagele  a decis la termenul de astăzi ca Florentin Lungu, primarul suspendat al oraşului Nehoiu să rămînă în arest la domiciliu, măsură pe care magistraţii au considerat-o „legală şi temeinică”. 

În acelaşi timp, completul de judecată i-a admis lui Lungu anumite cereri procedurale cu privire la probatoriu, atît în privinţa ascultării unor martori cît şi în privinţa înscrisurilor administrate în dosar. La termenul de ieri, primarul de la Nehoiu a mai solicitat  efectuarea de expertize tehnice şi efectuarea de cercetări la faţa locului, cereri pe care judecătorii au decis să le analizeze la o dată ulterioară.

„Respinge excepţia nelegalei îndepliniri a procedurii de citare, invocată de inculpatul Lungu Florentin, prin apărător ales (…) ca neîntemeiată. În baza art. 374 alin. 6 rap. la art. 100 Cod de procedură penală, încuviinţează cererea de readministrare a probatoriului cu declaraţiile martorilor ascultaţi în cursul urmării penale, formulată de inculpatul Lungu Florentin, prin apărătorii aleşi (…) Încuviinţează cererea de ascultare a martorilor Posea Cristinel, Ştefan Mariana şi Anghel Elisabeta. 

Prorogă discutarea readministrarea probatoriului cu expertize tehnice judiciare, după ascultarea martorilor. Încuviinţează pentru inculpatul Lungu Florentin probatoriul cu înscrisurile administrate în cursul urmării penale. Prorogă discutarea capetelor de cerere privind administrarea procedeelor probatorii cu cercetarea la faţa locului şi efectuarea expertizelor tehnice judiciare, în specialităţile geologie şi hidrologie, topografie – cadastru, silvicultură şi îmbunătăţiri funciare, formulate prin apărătorii aleşi de către acelaşi inculpat, după administrarea în cursul cercetării judecătoreşti a probatoriului cu martori”, se arată în încheierea de şedinţă. 


Reamintim că Florentin Lungu a fost arestat, la sfîrşitul anului 2014, fiind acuzat că a săvîrşit 9 infracţiuni, între care instigare la abuz în serviciu, infracţiuni de fals şi infracţiuni la legile fondului forestier. Etichete: arest |  domiciliu |  Lungu |  Nehoiu |  rămîne
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Milea Ionut
02 februarie 2016
Interesant !!! Puscariabilii stau acasa...in continuare.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU