18 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 18 octombrie 2019

Ludovic Orban, la MedikaTV: ”Rezidențiatul, un examen discutabil”

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2899 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Examenul de rezidențiat, în atenția premierului desemnat, Ludovic Orban. Prezent joi seară într-o intervenție telefonică la Medika TV, în emisiunea Medika Special, premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că examenul de rezidențiat va fi una dintre prioritățile guvernului PNL. Totodată, Orban a opinat că rezidențiatul este un examen discutabil și va analiza situația dacă în viitor va mai fi oportună susținerea acestui tip de examen pentru medici.

“Este un deficit de medici, atât medicii în spital cât și medicii de familie, și mi se pare profund nedrept ca tinerii care au învățat, au terminat facultate și au  dat examene să nu poată să-și profeseze meseria pentru care s-au pregătit  din cauza incompetenței guvernului. Vom finaliza cât mai repede procedurile pentru darea examenului, și chiar vom mări numărul de locuri  să permitem unui număr cât mai mare de absolvenți de medicină să-și dea examenul.

Am discutat cu specialiști în rezidențiat  și mi se pare un examen discutabil asupra căruia ar trebui să vedem dacă mai este sau nu mai este necesar fiindcă nu mi se pare normal ca după ce ai absolvit o facultate, ți-ai dat examenele, mai trebuie să mai dai încă un examen ca să trebuiască să-ți profesezi meseria pentru care te-ai pregătit. Eu nu înțeleg de ce nu s-a organizat până acum (…) putea să semneze cineva, un secretar de stat. Noi până la învestire nu putem să intervenim”,  a declarat Ludovic Orban.
Mai multe detalii despre examenul de rezidențiat dar și cine ar putea ocupa fotoliul de ministru al Sănătății puteți citi accesând www.medikatv.ro


Etichete: discutabil |  examen |  Ludovic |  MedikaTV |  Orban |  Rezidențiatul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU