28 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 iulie 2017

Ludovic Orban i-a băgat în şedinţă pe liberalii buzoieni. Organizaţia este evaluată

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 2100 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a aflat vineri la Buzău, unde a discutat aproape toată ziua cu liderii şi aleşii din judeţ. 

În jurul prînzului, şeful Partidului Naţional Liberal s-a întîlnirea cu primarii, viceprimarii și conducerea organizaţiei PNL Buzău, după care la ora 15.00 a susţinut o conferință la sediul filialei, alături de deputatul Cristi Romanescu, preşedintele PNL Buzău. Ludovic Orban a explicat de ce a venit la Buzău, amintind că atunci cînd a fost ales în fruntea Partidului Naţinal Liberal a spus că nu va conduce de la Bucureşti şi se va afla tot timpul în teritoriu. 
„Voi fi prezent alături de colegii mei în toate organizaţiile din ţară. De asemenea voi participa la diferite evenimente care se petrec în localităţile din fiecare judeţ. Voi fi alături în reconstrucţia Partidului Naţional Liberal şi în susţinerea oricărui demers pozitiv, constructiv care să ducă la o îmbunătăţire a comunicării partidului cu cetăţenii şi la o creştere a credibilităţii partidului” a spus Ludovic Orban. 

Susţinere pentru Romanescu

Liderul PNL a arătat că ştie foarte bine situaţia din organizaţia buzoiană şi a acuzat managementul defectos al fostei conduceri centrale a liberalilor. Orban a mai declarat că a fost singurul care l-a susţinut la Bucureşti pe Cristi Romanescu, atunci cînd a fost înlăturat de la conducerea filialei Buzău. 
„Atunci cînd co-preşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au solicitat  demiterea domnului Romanescu, am fost singurul membru al Biroului Politic care a votat împotrivă. După ce a fost demis domnul Romanescu, a fost pus domnul Bădulescu, care am înţeles că este senator PMP, de doamna Gorghiu. După ce a fost demis domnul Bădulescu a fost numit candidatul la primărie, venit de la UNPR, am înţeles. Mai aveam puţin şi îl aveam la conducere pe Ion Vasile şi pe Mocanu cel bătrîn, dacă era după mintea lui Atanasiu. Pînă la urmă, tot Biroul Politic, după atîtea isprăvi pe care nu doresc să le comentez, dar au arătat amatorismul în ceea ce priveşte managementul în filiale s-a întors la cine? La Cristi Romanescu” a mai spus Orban. 

Evaluare pînă în septembrie 

Despre situaţia actuală din PNL Buzău, Ludovic Orban a spus că nu are motive de îngrijorare deşi a sesizat anumite rivalităţi, şi că organizaţia, la fel ca şi celelalte din ţară trec printr-o perioadă de evaluare care se va încheia în luna septembrie: „Acum avem o conducere aleasă, în urma unei competiţii, eu am încredere în această echipă, sînt alături de această echipă şi împreună vom relansa partidul în judeţul Buzău şi cred că vom da unele insomnii unor lideri ai partidului de guvernămînt. 

La ora actuală sîntem într-o evaluare a organizaţiilor ca să stabilim punctul de plecare pentru fiecare organizaţie. Am definit o serie de criterii, probabil în jurul datei de 15 septembrie vom finaliza evaluarea fiecărei filiale judeţene. Întotdeauna, în urma unei competiţii în partid, se mai păstrează mici rivalităţi, mici distanţe, dar eu am încredere că Partidul Naţional Liberal va funcţiona ca o echipă şi va face performanţă şi în Buzău”.

Adrian Zoican a lipsit 

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi alţi lideri ai PNL, atît de la Centru cît şi de la judeţ, însă nu şi Adrian Zoican, preşedintele organizaţiei municipale Buzău. Nici Ludovic Orban şi nici Cristi Romanescu nu au dat o explicaţie clară cu privire la lipsa şefului de la municipiu. „Referitor la faptul că domnul doctor Zoican nu ne este alături la prezidiu, vă daţi seama că mai sînt ceilalţi doi prim vicepreşedinţi care ar fi putut să fie aici, iar la Comitetul Director Judeţean, dumnealui este cu siguranţă prezent”, a spus Cristi Romanescu, preşedintele organizaţie judeţene PNL. Adrian Zoican s-a alăturat totuşi conducerii liberale, după conferinţa de presă şi a mers la Consiliul Judeţean unde a avut loc şedinţa Colegiului Director Județean, unde nu a stat la prezidiu ci în sală alături de ceilalţi membri de partid. Vizita la Buzău a lui Ludovic Orban s-a încheiat seara cînd a participat la Festivalul Folcloric Internaţional. Pe parcursul zilei Orban ,impreuna cu suita, a petrecut citeva zeci de minute la o terasa de linga Casa de Cultura  Sindicatelor apoi, a facut o plimbare pe Bd.Balcescu,iar grupului de liberali i  s-a alaturat si medicul Adrian Zoican ,presedintele organizatiei municipale Buzau a PNL.


Etichete: buzoieni |  băgat |  evaluată |  liberalii |  Ludovic |  Orban |  Organizaţia |  şedinţă
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU