18 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 18 iulie 2019

Locuri de joacă închise de OPC

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1581 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Locuri de joacă închise de OPC

Locurile de joacă au devenit adevărate capcane pentru copii, iar neregulile care pun viața micuților în pericol în fiecare zi i-au determinat pe inspectorii de la Protecția Consumatorului să închidă opt astfel de locuri din municipiul Buzău. Totuși, autoritățile locale au scăpat de amenzi pe motiv că aveau în plan modernizarea lor. Mai mult, oficialii din Palatul Comunal promit că până la finele acestui an toți copiii vor avea în cartierul lor parcuri moderne, cu mobilier nou și mochetă de tartan. Chiar și așa rămâne o problemă: asigurarea pazei pe timp de noapte, o sincopă care le permite celor rău intenționați să continue să distrugă locurile de joacă destinate celor mici.  

Multe spații de joacă din Buzău sunt un adevărat pericol pentru copii, Este ceea ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorilor, în urma unui control desfășurat, de curând, la nivelul întregii țări.
La Buzău, inspectorii OPC au găsit echipamente rupte sau elemente care îi puneau în pericol pe mici, motiv pentru care în municipiu s-a dispus închiderea unui număr de trei locuri de joacă, în timp ce pentru cinci s-a restricționat accesul până la efectuarea reparațiilor necesare.
În ciuda neregulilor destul de grave depistate pe teren , echipele de control au mai păsuit autoritățile locale. Acestea au scăpat doar cu avertismente după ce au promis că vor remedia toate neregulile .
În plus, oficialii din Primărie s-au angajat ca până la sfârșitul anului să modernizeze toate locurile de joacă din oraș, așa cum au promis în 2016 când au demarat programul amplu de reparații ce viza toate locurile de joacă din cartiere.
Totuși rămâne o problemă care, dacă nu va fi remediată, cel mai probabil va duce la aceeași situație. Este vorba despre asigurarea pazei pe timp de noapte, în lipsa căreia persoane rău intenționate vor continua să distrugă locurile de joacă destinate celor mici.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU