17 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 17 mai 2018

LIVE AICI! ZIUA EROILOR LA BUZĂU

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
3 voturi 5461 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

sansanews.ro va transmite, pas cu pas, cel mai mare eveniment organizat la Buzău, pentru cinstirea eroilor români și străini care s-au jerfit pe cîmpul de luptă. 
Ample ceremonii militare și civile de comemorare au loc în Cimitirul Eroilor din oraș, în care sunt înmormântați aproape 10 000 de militari români și străini și care, astăzi, va fi resfințit. Armata a organiza o impresionantă paradă cu participarea a peste 800 de militari, iar cerul va fi survolat de avioane militare pe tot parcursul marșului de la sol. 

Urmăriți aici evenimentul surprins în cele mai mici detalii! Imagini puse la dispoziție de TVR.   • Cu începere de la ora 12,00 va avea loc resfințirea Cimitirului Eroilor, locul în care își dorm somnul de veci aproape circa 9600 de eroi căzuți pe câmpul de luptă, dintre care 8000 sunt români, iar restul soldați ai altor state beligerante în războaiele din ultimul secol și jumătate. Acest cimitir, care este cel mai mare din România și unul dintre cele mai mari din Europa, a fost recent reabilitat, domul din interior a fost refăcut, la fel aleile și amenajările care împrejmuiesc locul. 

  • Tot după prânz este programată și o impresionantă paradă militară cu participarea a circa o mie de militari. Pe lângă militarii români, vor mai fi detașamente Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Republica Moldova și Rgatul Unit al Marii Britanii. Parada de la sol va fi însoțită de un survol al aeronavelor militare. MIG 21 Lancer, Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor aeriene ale Marii Britanii, dar și IAR-99. Dintr-un elicopter IAR 316 B Alouette militarii vor trimite la sol garoafe roșii în semn de recunoștintă pentru miile de eroi înmormântați în Cimitirul Eroilor. Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU