13 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 13 iulie 2017

Lista străzilor care vor fi asfaltate în oraşul Buzău

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1882 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Conducerea executivă a Primăriei Buzăului a stabilit o ordine de priorităţi  în ceea ce priveşte sistematizarea infrastructurii ru­tiere din interiorul muni­ci­piu­lui reşedinţă de judeţ. Oficial, primarul Constantin Toma a transmis prin intermediul ultimului filmuleţ postat pe contul său de Facebook că un număr de 13 străzi vor intra în proces de reabilitare alături de alte 54 de artere care nu au fost niciodată asfaltate, pentru care au demarat licitaţiile, pe pachete, operaţiune care s-ar putea termina la începutul lunii august.

Totodată, primarul a dat şi cîteva explicaţii privind proiectul de hotărîre de Consiliu Local Municipal pentru implementarea parcărilor publice cu taxă. Iniţiativa, lansată în dezbatere publică a stîrnit deja numeroase luări de poziţie, cele mai multe critice, în legătură cu cuantumul tarifelor propuse, dar şi asupra faptului că nu s-a pus problema  mai întîi asigurării de spaţii de parcare pentru riveranii care vor fi astfel obligaţi, potrivit proiectului să plătească sume foarte mari pentru asigurarea unui loc de parcare, cu mult mai mare decît buzoienii care şi-au concesionat deja un loc, potrivit regulamentului în vigoare emis tot de către CLM. Toma explică însă că ideea taxării nu se face strict pentru obţinerea de bani, ci are în vedere, în primul rînd, eliberarea de locuri în centru şi pe străzile principale.   Care sunt străzile ce vor fi asfaltate  ,,Am încheiat o săptămână în care, la fel ca şi în săptămânile trecute, pe ordinea de zi am avut, în primul rând, asfaltarea sau reasfaltarea străzilor din municipiul nostru. Pe partea de asfaltare - aşa cum vă anunţ de fiecare dată, şi primesc şi reproşuri că lucrurile nu se întâmplă cu viteza la care s-ar aştepta toată lumea, pentru că birocraţia este foarte mare - am luat decizia ca, odată cu cele 54 de străzi neasfaltate vreodată, 56 dacă le punem şi pe cele două care sunt în stânga şi în dreapta Cimitirului Eroilor, şi pentru care sper după 3 august să avem un câştigător al licitaţiei publice pe care am organizat-o de mai mult timp. În acelaşi timp, se deschide un şantier pentru 13 străzi în partea centrală, şi aş enumera câteva dintre ele: Armoniei, Aurorei, Spe¬ranţei, Aleea Speranţei, Arieşu¬lui, Ion Băieşu, Sava Gotul, Ana Ipătescu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu colţ cu Tribunalul, Rond Episcopie”, a transmis pe Fb primarul Buzăului.  Despre chestiunea  parcărilor cu taxă  În ceea ce priveşte taxarea parcărilor, Toma a precizat: „Vrem să facem toată această zonă pentru că, în paralel, urmărim să introducem în aceste zone centrale, în partea a doua a anului, pe baza studiului privind parcările, sistemul modern de parcare. A avut loc o dezbatere a Comisiei Tehnico-economice a municipiului la care am invitat şi specialişti din afara Primăriei, astfel încât să luăm deciziile cele mai bune aici. Am primit, de exemplu, o sesizare pe www.domnuleprimar.ro prin care mi se cerea să se facă 5 lei parcarea în centru. Sunt diferite scenarii, astfel încât să avem, la nivelul întregului municipiu Buzău, o parcare corespunză toare, modernă, să asigurăm locuri de parcare tuturor, dar, în acelaşi timp, să nu ne abandonăm maşinile în centrul oraşului şi să sesizăm apoi Primăria că nu sunt suficiente locuri de parcare”.

Piste pentru biciclete  

Primarul a mai explicat că în Buzău s-au înmatriculat foarte multe autovehicule, în ultimile luni.„Este foarte complicat, în condiţiile în care, de exemplu, la începutul anului, aşa cum ştiţi, a fost anulată acea taxă de mediu la înmatricularea maşinilor, şi ne-am trezit aproape zilnic cu câte 200 de maşini nou înregistrate la Direcţia Economică. În acest moment, sunt în jur de 100 care se înregistrează zilnic; eram fericit că reuşim să scoatem 210 locuri de parcare în zona Obor, care, de fapt, înseamnă maşinile nou înregistrate într-o singură zi. Este dificil, pentru că sunt foarte multe maşini în municipiul Buzău, este foarte bine că este aşa, dar va trebui să luăm concomitent mai multe măsuri: amenajarea parcărilor, liniile acestea unice de autobuz care vor fi făcute pe principalele artere ale Buzăului; Uniunea Europeană nu ne dă bani decât dacă facem linii unice de autobuz, taxi şi piste de biciclete”. Toate acestea au produs şi replici din partea unor aleşi locali. Spre exemplu, consilierul local PSRo, Silviu Roşioru, a emis un comunicat de presă în care îi cere primarului să renunţe la ideea taxării parcărilor publice în forma propusă pe site-ul Primăriei.


Etichete: asfaltate |  Buzau |  Lista |  orasul |  strazilor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU