14 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 14 februarie 2020

Lista candidaților PSD, încă în lucru. Partidul și-a stabilit circa 90% dintre candidații pentru primării

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 2993 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Partidul Social Democrat iese la luptă cu o listă de candidați surpriză. Deși inițial a anunțat că în general actualii primari vor fi și cei ce vor fi propuși candidați pentru un nou mandat, vineri, social democrații au anunțat și schimbări de ultim moment. Mai exact, în cinci localități PSD va merge la alegeri nu cu actualii primari, ci cu viceprimarii sau alți membri activi, iar numărul comunelor care ar putea avea edili femei crește la trei. Totuși, lista nu este bătută în cuie și sunt comune unde candidatul nu este încă stabilit.  

Partidul Social Democrat își ține simpatizanții în tensiune și evită să anunțe care sunt candidații pentru primăriile din județul Buzău. Totuși, vineri,  social democrații au făcut câteva dezvăluiri menite să-i surprindă pe alegători, care se așteptau, așa cum se anunțase anterior, ca PSD să meargă în cursa electorală cu actualii primari. 
Anunțul a fost făcut de Romeo Lungu, vicepreședintele CJ Buzău, care a anunțat că lista candidaților pentru postul de primar este gata în proporție de 90%. Mai sunt de luat decizii pentru care este nevoie de mai mult timp de gândire. În majoritatea primăriilor, social democrații îi vor trimite în cursa electorală pe actualii primari, situație valabilă și pentru municipiul Buzău. Candidatura lui Constantin Toma nu nu a fost anunțată oficial până astăzi, deși edilul a anunțat în repetate rânduri că intenționează să candideze pentru al doilea mandat.
”Nu mi a zis nimeni că nu voi fi eu. Dacă nu mi-au zis nimeni înseamnă că sunt eu candidat” a spus Toma,. 
Imediat a venit și răspunsul lui Romeo Lungu care a declarat că filiala a trimis la București candidatura primarului Toma pentru un al doilea mandat. 
PSD a pregătit însă și o serie de surprize electorale. Mai exact, sunt comune unde vor fi alți candidați decât primarii aflați în funcție: la Mânzălești, Bălăceanu, Gura Teghii Vâlcelele și Costești. 
În plus, social democrații cresc numărul candidaților femei pentru funcția de primar. Dacă acum Buzăul are o singură femeie primar, la Robeasca, pentru alegerile din acst an vor fi pe listă alte două candidate pentru primăriile din comunele Gura Teghii și Scorțoasa. Pe de altă parte, mai sunt comune unde candidații încă nu sunt stabiliți, urmând ca social democrați să facă sondaje pentru a vedea care dintre cei doi sau chiar trei posibili candidați să fie trecut în final pe listă. În final, social democrații sunt optimiști și speră la un scor bun, mai ales că cel care ar putea prelua funcția partidului la nivel național, dacă se va hotărî să candideze, este buzoianul Marcel Ciolacu.
Deși listele trimise deja la București nu includ și candidatura pentru Consiliul Județean, social democrații au anunțat că îl vor susține pe actualul președinte, Petre Emanoil Neagu.
Etichete: candidații |  candidaților |  circa |  dintre |  Lista |  lucru |  Partidul |  pentru |  primării |  stabilit
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU