16 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 16 iulie 2019

Lapte și corn, din prima zi de școală

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1536 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

În plină vacanță, elevii buzoieni primesc o veste bună: chiar din prima zi de școală vor avea lapte, corn și mere la recreația mare.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Buzău, care odată cu vestea bună a ținut să-și ceară scuze, public, față de elevii care timp de un an au fost văduviți de beneficiile acestui program guvernamental.

„Îmi cer scuze față de copii, mă refer la elevi, că acum un an nu au beneficiat de toate drepturile, începând de la lapte, corn, mere ș.a.m.d. S-au finalizat licitațiile atât pe mere, cât și pe corn și, zilele acestea, și pe lapte. Deci începând cu prima zi a anului școlar 2019-2020, elevii vor avea corn, lapte și mere. Avem acest program, nu mai trebuie să îi facem licitație, până în 2021.”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Mai este totuși un hop de trecut. Licitația pentru lapte se află la ultima etapă, și anume licitația electronică, cea care se va încheia săptămâna aceasta.  Până la finalizarea certă și declararea căștigătorului mai este de așteptat și perioada contestațiilor, însă cu certitudine aceste proceduri vor fi parcurse până pe 9 septembrie când elevii se vor întoace la școală.

Cât despre mere și corn, aici lucrurile sunt clare. Pentru prima dată  de la derularea programului guvernamental, contractul pentru furnizarea produselor de panificație a fost câștigat de o altă firmă decât Boromir. Astfel, de distribuirea cornurilor în școlile din Buzău se va ocupa din acest an o asociere de două firme din Turda și Galați, respectiv Logistic Media Pop Art SRL si Patisgal SRL, după ce Boromir a fost eliminată din cauza lipsei unei fișe tehnice a produselor. În total, pentru cornurile distribuite elevilor din tot județul vor fi cheltuiți aproape 12,6 milioane de lei, fără TVA.

La fel ca și la produsele de panificație, merele vor fi distribuite de două firme care s-au asociat și au depus o ofertă comună, respectiv Elcomer Achiziții SRL și Pol Fruct SRL. Merele din școli vor costa peste 5 milioane de lei, fără TVA.

Începând din septembrie, timp de doi ani, luni și marți, elevii din Buzău vor primi câte un pachet de biscuiți, iar în restul săptămânii vor avea corn, la care se adaugă laptele și fructele.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU