BREAKING NEWS Buzau
20 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 20 februarie 2020

Criza coronavirusului poate lovi anticipat

Vlad Pufu alte articole de Vlad Pufu
9 voturi 3471 vizualizari 0 comentarii vladpufu@medikatv.ro

Criza generată de coronavirus naște numeroase supoziții și comentarii la nivel mondial. De la declanșarea epidemiei, efectele globale s-au resimțit în câteva zile, China, de unde a plecat întreaga poveste, fiind unul dintre principalele motoare economice ale mapamondului. Or, când o astfel de putere mondială dă semne de mari slăbiciuni, întreaga lume are de suferit.

O analiză completă despre efectele economice și sociale generate de epidemia de coronavirus a fost realizată de jurnalistul Vlad Pufu: 

”China, imensa uzină a lumii, s-a gripat iar marile economii încep să strănute. Dezbaterile din zona medicală, pe tema răspândirii coronavirusului chinezesc, se mută mai nou, în zona economică. COVID-19 contaminează finanţele lumii, mulţi analişti preocupându-se de posibila apariţie a unei serioase crize economice.
Kristalina Georgieva, şefa F.M.I., recunoaşte că răspândirea coronavirusului ar putea avea impact negativ asupra economiei mondiale în 2020, dar linişteşte pieţele spunând că “Există foarte multe incertitudini și vorbim aici de scenarii, nu de proiecții, întrebați-mă peste zece zile. (…) Cel mai probabil scenariu este o scădere puternică în activitățile Chinei urmată de o recuperare rapidă și un impact relativ limitat la nivel global. (…) Acesta a fost cazul epidemiei de Sindrom respirator sever și acut (SARS), care a omorât 299 de oameni în perioada 2002-2003.” Situaţia este substanţial diferită astăzi.
Printre rânduri, şefa F.M.I. lasă un “dacă” de siguranţă. Se vede cu ochiul liber că există consecinţe nefaste şi se înmulţesc de la zi la zi. Ea cere un răgaz de 10 zile pentru o estimare mai corectă a impactului epidemiei asupra P.I.B.-ului mondial. Într-adevăr, depinde cât de repede poate fi izolat virusul în zilele următoare. Altfel, “ne vom pregăti ca de un război”, cum ne punea în temă Bill Gates.”. 

Analiza completă despre efectele economice și sociale generate de criza coronavirusului, analiză semnată de jurnalistul Vlad Pufu, o puteți citi, pe larg, accesând  www.medikatv.ro.


Voteaza articolul: bun: 8  |  slab: 1   7

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU