20 [NOV 13] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 20 noiembrie 2013

La an nou, dări vechi

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1434 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Veşti bune pentru buzoieni. Anul Nou nu aduce taxe şi impozite mai mari. Anunţul a fost făcut de conducerea autorităţii locale municipale care a şi lansat în dezbatere publică un proiect de hotărîre privind cuantumul acestora.


Anul viitor taxele pe clădiri, terenuri şi autovehicule vor rămîne la acelaşi nivel ca în acest an. Primăria Buzău a stabilit nivelul dărilor către buget în cadrul unui proiect de hotărîre aflat în dezbatere publică. Totdată, municipalitatea păstrează bonificaţia de 10% acordată buzoienilor care îşi vor plăti cu anticipaţie impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, adică pînă la sfîrşitul lunii martie. Păstrarea taxelor şi impozitelor la nivelul anului în curs este un apanaj al administraţiei locale  deşi, Executivul a elaborat un act normativ potrivit căruia, administraţiile locale pot majora aceste datorii.


Edilul şef  spune însă că vor exista totuşi anumite majorări.

 

Impozitul pentru clădiri va fi de 0,1% din valoarea de impunere a clădirii pentru persoanele fizice şi 1,5% din valoarea de inventariere înscrisă în contabilitate. Pentru autovehicule, taxele pornesc de la 696 de lei/an pentru maşinile cu tonaj mai mic de 3,5 tone, 1.400 de lei/an pentru autovehiculele între 7,5şi 12 tone şi 2.800 de lei/an pentru maşinile între 12-16 tone.


Vor băga mîna în buzunar mai adînc buzoienii care mai deţin o locuinţă în afara celei de domiciliu. Această categorie va plăti  impozite majorate cu 65%. 


Buzoienii care au două locuinţe în afara celei trecute in documentul de identitate plătesc un impozit majorat cu 150%,  iar pentru cea de-a treia, cu 300%.

 Etichete: biruri |  buzoieni |  dari |  impozite |  primarie |  taxe
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU