02 [FEB 15] ACTUALITATE Buzau
Luni, 02 februarie 2015

Judecătoarea Elena Rovenţa condamnată la 5 ani şi 10 luni cu executare

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1601 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Judecătoarea buzoiană Elena Rovenţa a fost condamnată la 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare.
În acelaşi dosar judecătorul Mircea Moldovan a primit o pedeapsă record de 22 de ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată astăzi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, dar nu este definitivă putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În iunie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe omul de afaceri Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.
 Adamescu a fost acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă. Cei patru judecători au stat în arest preventiv din 20 mai pînă în 30 august 2014, după care cu toţii au fost trimişi în arest la domiciliu.
Prin decizia de ieri a instanţei, Elena Rovenţa rămâne în continuare în arest la domiciliu.  Etichete: condamnată |  Elena |  executare |  Judecătoarea |  Rovenţa
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU