26 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 26 august 2019

Istoricul V. Nicolescu, aniversare departe de casă

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
17 voturi 3369 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Istoricul Valeriu Nicolescu, unul dintre cei mai activi contributori la descoperirea istoriei județului Buzău, împlinește astăzi 77 de ani. Aniversarea îl găsește departe de casă, în Croația, acolo unde s-a stabilit de luna aceasta, împreună cu fiul său, Eduard și cu familia acestuia.

De acasă, colaboratorii apropiați i-au transmis mesaje aniversare care, cu siguranță, l-au bucurat pe profesorul Nicolescu. Astfel de mesaje au fost transmise și în mediul virtual. Unul dintre cele mai emoționante vine de la avocatul Mihaela Roxana Constantinescu care, într-o postare pe Facebook, face o ”laudatio” a  activității lui Valeriu Nicolescu: ”Pentru Buzău ați ars pur și simplu. ! La pensie fiind, nu v-ați permis o clipă de odihnă, ați cercetat arhive, ați adunat milioane de date, ați scris zi după zi și, prin truda domniei voastre, ați lăsat volume de neuitat, cu istorie adevărată cuprinsă între coperte. Pe fiecare pagină e pusă lumină din ochi... și nu exagerez!”

Valeriu Nicolescu este istoric, publicist, arhivist și muzeograf, autor a aproape 40 de lucrări de istorie locală (monografii, istorie culturală, etc) și a peste 300 de articole pe aceeași temă. A lucrat la Arhivele Naționale și, apoi, la Muzeul Județean, instituție pe care a și condus-o o perioadă. În 2005 a devenit cetățean de onoare al municipiului Buzău, iar în 2018, cetățean de onoare al județului Buzău. Dintre toate titlurile, cel mai mult îl bucură titlul de bunic, iar aniversarea îl găsește alături de nepotul său, Dominic, căruia i-a dus dorul în ultimul an.

De aici, de acasă, ”LA MULȚI ANI ȘI VIAȚĂ LUNGĂ!”, domnule profesor!Voteaza articolul: bun: 17  |  slab: 0   17

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU